Επίπεδα Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων 4×4

Οι νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε η απόλαυση του παιχνιδιού, της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας στο φυσικό περιβάλλον και σε τοποθεσίες εκπληκτικής ομορφιάς, να συνδιάζεται με την σταδιακή εκμάθηση και ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την ασφαλή εκτός δρόμου οδήγηση (4×4) και τη διαβίωση στη φύση.

Το κάθε επίπεδο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποτελεί ένα κύκλο εκπαίδευσης με σκοπό την ολοκληρωμένη και προοδευτική εκμάθηση της εκτός δρόμου οδήγησης. Όμως, αν κάποιος δεν επιθυμεί να ενταχθεί στους συγκεκριμένους κύκλους εκπαίδευσης, μπορεί να συμμετέχει στις επιμέρους δραστηριότητες που θα επιλέξει, αρκεί να διαθέτει το προβλεπόμενο όχημα και την εμπειρία που απαιτεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα.

offroads.groffroads.groffroads.gr

Με τον τρόπο αυτό διαρκώς αυξάνετε την εμπειρία σας και τη γνώση σας για την διαβίωση στη φύση και την εκτός δρόμου οδήγηση, ώστε να είστε πάντα σε θέση να αντιμετωπίσετε ακόμα και μόνοι σας μια δύσκολη στιγμή.

Κατά συνέπεια, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος των δραστηριοτήτων σας, θα έχετε αποκτήσει όλη την απαραίτητη γνώση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας που χρειάζεται να έχετε, ώστε να μπορείτε και μόνοι σας να ταξιδέψετε με ασφάλεια και σιγουριά στην φύση. Θα μπορείτε να γνωρίζετε τις δυνατότητες τόσο τις δικές σας, όσο και του οχήματός σας και θα είστε σε θέση να συνθέσετε και να εκτελέσετε ανά πάσα στιγμή ένα ασφαλές και αποτελεσματικό σχέδιο δράσης, που θα ομορφύνει την εκδρομή σας.

Μετά από την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού σας προγράμματος θα είστε ένας σοβαρός γνώστης της εκτός δρόμου οδήγησης και της διαβίωσης στη φύση.

Η πιστοποίηση αυτών των γνώσεων και της εμπειρίας που θα έχετε αποκτήσει γίνεται με την απονομή σε εσάς της ειδικής Βεβαίωσης Παρακολούθησης του Προγράμματος των Δραστηριοτήτων στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος.

Σε κάθε περίπτωση, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό του οχήματός τους για να βοηθήσουν στην ανάκτηση κάποιου άλλου οχήματος της ομάδας.
Με κριτήριο το είδος του τετρακίνητου οχήματος αλλά και την εμπειρία των πληρωμάτων, οι δραστριότητες χωρίζονται στα εξής επίπεδα:

1. ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ :
Είναι κοινές για οχήματα 4×4 ΜΕ ΚΟΝΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ και ΧΩΡΙΣ ΚΟΝΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ στο κιβώτιο ταχυτήτων τους και απευθύνονται σε πληρώματα με ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία στην εκτός δρόμου οδήγηση.
Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση του βασικού επιπέδου εκπαίδευσης, ο συμμετέχων, θα παίρνει βεβαίωση παρακολούθησης των συγκεκριμένων σεμιναρίων, που θα του δίνει τη δυνατότητα να ενταχθεί στο μέσο επίπεδο.

offroads.groffroads.grBASIKO 2
Περισσότερα…

2. ΜΕΣΟ ΕΠΙΠΕΔΟ :
Μπορούν να συμμετέχουν οχήματα 4×4 ΜΕ ΚΟΝΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ στο κιβώτιο ταχυτήτων τους και πληρώματα με αρκετή εμπειρία στην εκτός δρόμου οδήγηση. Ολοκληρώνοντας επιτυχημένα το μέσο επίπεδο εκπαίδευσης, ο συμμετέχων, θα παίρνει βεβαίωση παρακολούθησης των συγκεκριμένων σεμιναρίων, που θα του δίνει τη δυνατότητα να ενταχθεί στο ανώτερο επίπεδο.

offroads.groffroads.groffroads.gr
Περισσότερα…

3. ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ :
Μπορούν να συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνον οχήματα 4×4 ΜΕ ΚΟΝΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ στο κιβώτιο ταχυτήτων τους και τον προβλεπόμενο εξειδικευμένο εξοπλισμό. Τα πληρώματα πρέπει να έχουν μεγάλη εμπειρία στην εκτός δρόμου οδήγηση αλλά και εξοικείωση με τη διαβίωση στη φύση. Ολοκληρώνοντας το ανώτερο επίπεδο εκπαίδευσης, ο συμμετέχων, θα παίρνει βεβαίωση παρακολούθησης των σεμιναρίων ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ και θα μπορεί να γίνει μέλος του Off Road AdVENTURES – 4×4 Expedition Club.

offroads.groffroads.groffroads.gr
Περισσότερα…