8ημερη με 7 διαν/σεις

ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ – ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ
ΠΑΡΘΕΝΟ ΔΑΣΟΣ – ΚΑΡΑΝΤΕΡΕ – ΕΛΑΤΙΑ – ΦΑΛΑΚΡΟ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ

 offroads.gr

offroads.groffroads.gr

 

 

 

 

 

 

1η μέρα : Αναχώρηση για Δασικό Χωριό Λειβαδίτη, στο βορειοδυτικό τμήμα της Ξάνθης. Αφιξη-τακτοποίηση στα ξύλινα σπιτάκια. Ελεύθερο πρόγραμμα.  
2η μέρα: Ξεκινάμε μετά το πρωινό για περιήγηση στις θέσεις Γυφτόκαστρο -με θέα την Βουλγαρία – και Κούλα στα 1827μ. υψόμετρο. Διαδρομή στην οροσειρά της Ροδόπης, σε μία περιοχή ιδιαιτέρου κάλλους και οικολογικού ενδιαφέροντος με  σπάνια είδη πουλιών – και αρπακτικά-  άλογα να βόσκουν ελεύθερα και ίχνη από την καφέ αρκούδα (Ursus arctos). Επιστροφή στο Δασικό Χωριό Λειβαδίτη. Ελεύθερο πρόγραμμα. Ενδιάμεσα στην διαδρομή ελαφρύ γεύμα.
3η μέρα: Αναχώρηση μετά το πρωινό για Σταυρούπολη. Από εκεί συνεχίζουμε με τραίνο για τα Λιβερά. Κατάβαση του ποταμού Νέστου με καγιάκ (δεν περιλαμβάνετε στη τιμή) έως το χωριό Τοξότες (4 ώρες περίπου). Επιστροφή με πούλμαν στην Σταυρούπολη και αναχώρηση για διανυκτέρευση σε ξενώνα στο Παρανέστι.
4η μέρα: Μετά το πρωινό ξεκινάμε για την περιπέτεια στους τρεις καταρράκτες Λειβαδίτη, ο ένας εκ΄των οποίων είναι και ο ψηλότερος στα Βαλκάνια. Συνεχίζουμε με ανάβαση στην οροσειρά Κουσλάρ – Μαύρη Πέτρα – Καλύβια. Επιστροφή στον ξενώνα στο Παρανέστι. Ελεύθερο πρόγραμμα. Ενδιάμεσα στην διαδρομή ελαφρύ γεύμα.
5η μέρα: Αναχώρηση μετά το πρωινό για την διάσχιση του όρους Κουσλάρ. Μία απίστευτη εμπειρία με μπάνιο στις φυσικές πισίνες των ιαματικών λουτρών Θερμίων, στους 50 C. Διάσχιση του παρθένου δάσους Φρακτού με οξιές, μαυρόπευκα. Διανυκτέρευση στο Στραβόρεμα δασικό χωριό Ελατιάς. Ελεύθερο πρόγραμμα. Ενδιάμεσα στην διαδρομή ελαφρύ γεύμα.
6η μέρα: Ξεκινάμε μετά το πρωινό για εξερεύνηση στο Στραβόρεμα και δάσος Καραντερέ, μέσω της συνοριακής γραμμής στο εθνοφυλάκιο Τσάκαλου. Περιοχή με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Στο δάσος Καραντερέ θα δούμε ερυθρελάτες και σημύδες, σπάνια δέντρα που φυτρώνουν μόνο στην Ροδόπη. Επιστροφή στο Στραβόρεμα δασικό χωριό Ελατιάς. Ελεύθερο πρόγραμμα. Ενδιάμεσα στην διαδρομή ελαφρύ γεύμα.
7η μέρα:  Αναχώρηση μετά το πρωινό για την πλατιά κοιλάδα στο χωριό Ποταμοί στο Νέστο, σε μία καταπράσινη διαδρομή. Συνεχίζουμε για το γραφικό χωριό Βώλακας όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε ξενώνα. Ελεύθερο πρόγραμμα. Ενδιάμεσα στην διαδρομή ελαφρύ γεύμα.
* Αν ο χρόνος το επιτρέψει ανάβαση στο επιβλητικό όρος Φαλακρό, στην Χιονότρυπα, με την πανοραμική θέα της περιοχής.
8η μέρα: Αναχώρηση για το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου (μήκος 21 χλμ) το σπήλαιο των πηγών Αγγίτη. Επιστροφή Αθήνα.

Η τιμή για την δραστηριότητα διαμορφώνεται ανάλογα με την τουριστική περίοδο (σε όχημα 4 ατόμων συν τον οδηγό)

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

•    7 διανυκτερεύσεις/πρωινά
•    5 ελαφριά γεύματα
•    Όχημα 4×4 πλήρως εξοπλισμένο με έμπειρο συνοδό
•    Ιnverter 220v
•    Satellite phone
•    Καύσιμα – Διόδια
•    Φαρμακείο Α’ βοηθειών
•    Φωτογραφίες από το www.offroads.gr
•    ΦΠΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΜΟΝΗ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ (με εξαίρεση Οκτώβριο έως Απρίλιο)

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Περίοδος υλοποίησης: Ολο το έτος
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος
Διάρκεια δραστηριότητας: Καθημερινά 5-6 ώρες περίπου.
Ηλικίες: 12 ετών και άνω
Προϋποθέσεις συμμετοχής: Συμπλήρωση εντύπου συμμετοχής, προεξόφληση του ποσού συμμετοχής
Θα πρέπει να έχετε μαζί σας: Μποτάκια ορειβατικού τύπου, ενδυμασία ανάλογα με την εποχή, καπέλο.