4ημερη με 3 διαν/σεις – απο Πέμπτη απόγευμα

•    ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ – ΛΙΜΝΗ ΑΩΟΥ – ΛΙΜΝΕΣ ΦΛΕΓΚΑ

  4×4 & Trekking

offroads.gr
1η μέρα: Αναχώρηση για το παραδοσιακό οικισμό Κρανιά. Άφιξη/τακτοποίηση σε ξενώνα. Ελεύθερο πρόγραμμα.
2η μέρα: Αναχώρηση μετά το πρωινό, για τον Εθνικό Δρυμό Βάλια Κάλντα (η είσοδος με οχήματα είναι εφικτή από Ιούνιο έως τέλη Νοεμβρίου). Για τους υπόλοιπους μήνες του έτους με αρκετό χιόνι υπάρχουν περάσματα 4×4 έξω από τον δρυμό σε χαμηλότερο υψόμετρο για παιχνίδι και έντονο off road. Περπάτημα στην άγρια φύση (για τους μήνες Ιούνιο έως τέλη Νοεμβρίου), μέσα σε πυκνά δάση οξιάς, μαύρης και λευκής Πεύκης καθώς και σπάνια είδη αγριολούλουδων στο Αρκουδόρεμα  έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των περιπατητών. Τα ορμητικά νερά του σχηματίζουν λίμνες και μικρούς καταρράκτες. Επιστροφή στον ξενώνα. Ελεύθερο πρόγραμμα.Ενδιάμεσα στην διαδρομή στάση για ελαφρύ γεύμα.
3η μέρα: Η περιπέτεια ξεκινάει μετά το πρωινό για off road στην λίμνη –στα 1400 μ υψόμετρο- των πηγών του ποταμού Αώου. Διαδρομή σε ήρεμα τοπία και μοναδικά περάσματα ανά εποχή. Παιχνίδι στις λάσπες. Επιστροφή σε ξενώνα. Ελεύθερο πρόγραμμα. Ενδιάμεσα στην διαδρομή στάση για ελαφρύ γεύμα.
4η μέρα: Αναχώρηση μετά το πρωινό για την ανάβαση στις λίμνες Φλέγκα. Διαδρομή μέσα από δάση πεύκου, οξιάς και πηγές. Πλησιάζοντας για τις δίδυμες λίμνες στα 1950 μ. το τοπίο αλλάζει σε πέτρινο και γυμνό. Το μάτι χάνεται από την κορυφή στην κοιλάδα της Βάλια Κάλντα. Επιστροφή Αθήνα.

•    ΣΑΜΑΡΙΝΑ – ΓΡΑΜΜΟΣ- ΠΟΤΑΜΟΣ ΒΕΝΕΤΙΚΟΣ

  4×4 & Προαιρετικά Trekking

offroads.gr

1η μέρα: Αναχώρηση για το παραδοσιακό οικισμό Κρανιά. Άφιξη/τακτοποίηση σε ξενώνα. Ελεύθερο πρόγραμμα.
2η μέρα: Μετά το πρωινό αναχώρηση για Σαμαρίνα. Διαδρομή μέσα από ορεινά περάσματα της Βόρειας Πίνδου, στην συνοριακή γραμμή με την Αλβανία, μέσα από κορυφές, ποτάμια και δασωμένες διαδρομές με αρκετό οff road και την αδρεναλίνη στα ύψη. Άφιξη στην Σαμαρίνα, χωριό αμφιθεατρικά  χτισμένο στην σκιά του δάσους της Κιουρίστας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε ξενοδοχείο. Ελεύθερο πρόγραμμα. Ενδιάμεσα στην διαδρομή στάση για ελαφρύ γεύμα.
3η μέρα: Μετά το πρωινό ξεκινάμε για την εξερεύνηση του Γράμμου. Αφήνουμε πίσω μας το γραφικό χωριό Ζούζουλι και συνεχίζουμε με ανάβαση  στα 1700  μ. για την αλπική λίμνη Αρρένων στην οροσειρά του Γράμμου και αρκετό παιχνίδι off road. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στην Σαμαρίνα. Ελεύθερο πρόγραμμα. Ενδιάμεσα στην διαδρομή στάση για ελαφρύ γεύμα.
4η μέρα: Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για τον ποταμό Βενέτικο. Μέσα από off road διαδρομές θα φτάσουμε στην γέφυρα της Πορτίτσας με το επιβλητικό φαράγγι που σου κόβει την ανάσα. Σε μία τοποθεσία σπάνιου φυσικού κάλλους διασχίσουμε με θεαματικό τρόπο τρεις (3) φορές, λόγω φυσικών εμποδίων  -και αν  το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες – τον Βενέτικο ποταμό. Στάση στο τρίτοξο γεφύρι  Αζιζ Αγά, ένα από τα ωραιότερα της περιοχής. Επιστροφή Αθήνα.

•    ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ – ΑΓΡΑΦΑ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

offroads.gr


1η μέρα:
Αναχώρηση για Καρπενήσι. Άφιξη/τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στα 1.000μ. υψόμετρο.  Ελεύθερο πρόγραμμα.
2η μέρα: Αναχώρηση μετά το πρωινό για την οροσειρά των Αγράφων. Μία διαδρομή με μοναδικές εικόνες όλες τις εποχές του χρόνου. Διασχίζουμε τον ποταμό Ταυρωπό ένα από τα καθαρότερα ποτάμια της Ευρώπης. Σταματάμε στο μονότοξο πανύψηλο πετρόχτιστο γεφύρι της Βίνιανης. Ανάβαση στο ιστορικό χωριό των Αγράφων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στο Καρπενήσι. Ελεύθερο πρόγραμμα. Ενδιάμεσα στην διαδρομή στάση για ελαφρύ γεύμα.
3η μέρα: Μετά το πρωινό αναχώρηση για το φράγμα Πλαστήρα, σε μία off-road διαδρομή σε αλπική ζώνη 2.100μ. Άφιξη/διαμονή σε ξενοδοχείο στην λίμνη Πλαστήρα που βρίσκεται σε 960μ. υψόμετρο, με θέα στην ομώνυμη λίμνη. Ελεύθερο πρόγραμμα. Ενδιάμεσα στην διαδρομή στάση για ελαφρύ γεύμα.
4η μέρα: Αναχώρηση μετά το πρωινό για τον γύρο της λίμνης Ταυρωπού. Αρκετό παιχνίδι με λάσπη στις όχθες της λίμνης μέσα από μία περιπετειώδη διαδρομή με έλατα και οξιές. Επιστροφή Αθήνα.


 

•    ΔΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΑΓΟΡΙ

offroads.gr

1η μέρα: Αναχώρηση νωρίς, για Τσεπέλοβο στα 1.100μ υψόμετρο. Άφιξη/τακτοποίηση  σε ξενώνα. Ελεύθερο πρόγραμμα.
2η μέρα: Αναχώρηση μετά το πρωινό για περιήγηση στο επιβλητικό φαράγγι του Βίκου –το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου, με εκπληκτική θέα. Επίσκεψη στην μονή της Αγίας Παρασκευής που είναι χτισμένη στα βράχια. Διασχίζοντας τα δυτικά Ζαγοροχώρια κατηφορίζουμε για τον ποταμό Βοϊδομάτη και το φαράγγι του, σε μία διαδρομή μαγευτική. Επιστροφή στον ξενώνα. Ελεύθερο πρόγραμμα. Ενδιάμεσα στην διαδρομή στάση για ελαφρύ γεύμα.
3η μέρα: Αναχώρηση μετά το πρωινό, για το κεντρικό Ζαγόρι. Μέσα σε μία καταπράσινη διαδρομή από έλατα, πεύκα και βελανιδιές περνάμε από τα γραφικά χωριά Ελάτη και Νεγάδες. Συνεχίζουμε με off road ρέμα Ζαη. Επιστροφή στον ξενώνα. Ελεύθερο πρόγραμμα. Ενδιάμεσα στην διαδρομή στάση για ελαφρύ γεύμα.
4η μέρα: Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Βοβούσα στο ανατολικό Ζαγόρι. Χωριό κτισμένο στην κατάφυτη κοιλάδα του ποταμού Αώου-που διασχίζει το χωριό- στα όρια της Βάλιας Κάλντα. Διαδρομή μέσα από ψηλά βουνά, στον Εθνικό Δρυμό της Βόρειας Πίνδου. Επίσκεψη στο παραδοσιακό πέτρινο γεφύρι. Επιστροφή Αθήνα.


Οι τιμές για τις δραστηριότητες διαμορφώνονται ανάλογα με την τουριστική περίοδο (σε όχημα 4 ατόμων συν τον οδηγό).

 

 

 ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

•    3 διανυκτερεύσεις/πρωινά
•    2 ελαφριά γεύματα 2η & 3η μέρα
•    Όχημα 4×4 πλήρως εξοπλισμένο με έμπειρο συνοδό
•    Ιnverter 220v
•    Satellite phone
•    Καύσιμα – Διόδια
•    Φαρμακείο Α’ βοηθειών
•    Φωτογραφίες από το www.offroads.gr
•    ΦΠΑ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σημείο συνάντησης: Αναχώρηση και λήξη εκδρομής σε κεντρικό σημείο της Αττικής οδού.
Περίοδος υλοποίησης: Ολο το έτος
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος
Διάρκεια δραστηριότητας: Καθημερινά 5΄- 6′ ώρες περίπου.
Ηλικίες: 12 ετών και άνω
Προϋποθέσεις συμμετοχής: Συμπλήρωση εντύπου συμμετοχής, προεξόφληση του ποσού συμμετοχής.
Θα πρέπει να έχετε μαζί σας: μποτάκια ορειβατικού τύπου, ενδυμασία ανάλογα με την εποχή, καπέλο.