13.07.2024 – 20.07.2024 Διάσχιση Δυτικής Ροδόπης

Ελάτε να εξερευνήσουμε τα βουνά των συνόρων με κύρια διαμονή στην ύπαιθρο, σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της Ευρώπης και να μάθουμε τα μυστικά τους!

Μια δραστηριότητα πρόκληση στην καλύτερη εποχή στην πανέμορφη, επιβλητική και ανέγγιχτη ορεινή φύση της Δυτικής Ροδόπης, εκεί που τα δάση…περισσεύουν.

Ταξιδέψτε με όλες τις αισθήσεις στο ανεξερεύνητο, πέρα από τον συνηθισμένο τρόπο ζωής.

Εναλλαγές του τοπίου, ποτάμια, λίμνες, πυκνά δάση, ψηλά βουνά και διαδρομές μέσα από το μοναδικό δάσος της ερυθρελάτης και της σπάνιας Σημύδας κοντά στα Καλύβια Καργιώτη σ’ ένα ταξίδι που η εξερεύνηση αποκτά πρωτόγνωρες διαστάσεις.

Μία από τις ομορφότερες και άγνωστες διαδρομές στην Ελλάδα, για όλη την οικογένεια και για όλους τους τύπους οχημάτων 4×4.

Η διαδρομή έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να περιλαμβάνει τοποθεσίες και περάσματα που μόνον αυτή την εποχή είναι προσπελάσιμα λόγω του δύσβατου των περιοχών κατά την χειμερινή περίοδο. Το πρόγραμμα θα είναι χαλαρό στην αναχώρηση και στην άφιξη.

Οροσειρές, καταρράκτες, φαράγγια, οροπέδια, άγνωστα ποτάμια, τοξωτά γεφύρια, εγκαταλελειμμένους οικισμούς και μνημεία που θα μας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές. Δρυμοί, αλλά και σπάνια πια ζώα, θα έχουμε για συντροφιά σε όλο αυτό το ταξίδι στην ανεξερεύνητη αυτή γωνιά της πατρίδας μας.

Μια οικογενειακή off road διαδρομή που σχεδιάσθηκε για όλους τους τύπους των τετρακίνητων οχημάτων, αφού θα τηρηθούν όπως πάντα εξάλλου όλοι οι κανόνες ασφάλειας.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τα ωράρια αναχώρησης (που θα δίνονται από την προηγούμενη) για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το χρονοδιάγραμμα.

Η διάσχιση θα πραγματοποιηθεί με διανυκτερεύσεις στην ύπαιθρο και το κάθε πλήρωμα θα πρέπει να έχει μεριμνήσει για τον απαραίτητο εξοπλισμό της υπαίθριας διαμονής και διατροφής του.
Οι σκηνές θα πρέπει να είναι εύκολες στο στήσιμο και στο μάζεμα τύπου PopUP.

Το όχημα συνοδείας θα παρέχει στους συμμετέχοντες ψυγείο για την κάλυψη αναγκών των ευπαθών τροφίμων τους και ειδική σκηνή – ντουζιέρα με ζεστό νερό στα σημεία διανυκτέρευσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα Σάββατο 13/07: Συνάντηση στην Σταυρούπολη διαμονή σε ξενώνα.
2η μέρα Κυριακή 14/07: Πρωί επιβίβαση από το ξενοδοχείο σε πουλμανάκι και διαδρομή έως την βάση δραστηριοτήτων του ποταμού Νέστου.
Επιβίβαση στις βάρκες και πανέμορφη εμπειρία διαδρομή – κατάβαση του Νέστου με Canoe έως τους Τοξότες. Στη μέση της διαδρομής στην όχθη του ποταμού ελαφρύ γεύμα. Επιστροφή αργά με πούλμαν στον ξενώνα. (δεν περιλαμβάνεται στην τιμή).
3η μέρα Δευτέρα 15/07: Ανεφοδιασμός σε καύσιμα.
Αναχώρηση με χαλαρούς ρυθμούς… για καταρράκτες Αγ. Βαρβάρας και στην συνέχεια καταρράκτες Λειβαδίτη.
Μέσα από αρχέγονα δάση που οι Αρχαίοι μύθοι ήθελαν να ζουν εκεί οι Ναϊάδες και ο γιος του Απόλλωνα Ορφέας, φτάνουμε στον καταρράκτη. Μοναδικό θέαμα και μπάνιο για τους τολμηρούς στον ψηλότερο καταρράκτη στα Βαλκάνια 40 μέτρα – στα… χνάρια του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε6 που ξεκινά από την Φινλανδία. Μπάνιο στους 50C στα ιαματικά λουτρά Θέρμια. Στάση στην διαδρομή για ελαφρύ γεύμα.
Συνέχεια στην “θέση Ζήτα” και δεξιά για τον “πυρήνα” της προστατευτικής ζώνης του δάσους του Φρακτού, ένα από τα σημαντικότερα παρθένα ορεινά οικοσυστήματα στην χώρα μας που το 1980 ανακηρύχθηκε “Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης”. Δάση, ποτάμια και καταρράκτες, συνθέτουν το τοπίο, ενώ οι γεωλογικοί σχηματισμοί του και οι σάρες σε πολλά σημεία δίνουν την “σκληρή” διάσταση του. Διανυκτέρευση στο Δασικό χωριό ή free base camp. Στο σημείο υπάρχει τρεχούμενο νερό και wc.
4η μέρα Τρίτη 16/07 : παραμένουμε στο ίδιο σημείο για ξεκούραση με ελεύθερο πρόγραμμα, πεζοπορία στο δάσος! Μπάνιο στους επτά σκοτεινούς καταρράκτες!!! ΖΑΓΚΡΑΤΕΝΙΑ, και το τοπίο αλλάζει. Τα δρυοδάση δίνουν την θέση τους σε δάση μαύρης Πεύκης, Διανυκτέρευση στο ίδιο σημείο.
5η μέρα Τετάρτη 17/07: Αναχώρηση για το πανέμορφο και μοναδικό Στραβόρεμα -χαρακτηριστικό ξέφωτο με πανύψηλα έλατα και καταπράσινο λιβάδι– και το δάσος Καραντερέ μέσω της συνοριακής γραμμής. Διαδρομή off road μέσα από το μοναδικό δάσος ερυθρελάτης. Ενδιάμεσα στάση στην διαδρομή για ελαφρύ γεύμα. Διανυκτέρευση δίπλα στο ποτάμι… free base camp. Στο σημείο υπάρχει τρεχούμενο και πόσιμο νερό για όλες τις ανάγκες της ομάδας.
6η μέρα Πέμπτη 18/07 : Παραμένουμε στο σημείο για να απολαύσουμε την ηρεμία της φύσης!
7η μέρα Παρασκευή 19/07: Ξεκινάμε για άλλη μία off road εξερεύνηση της γύρω περιοχής, ξανά στην απόλυτη επικράτεια του δάσους. Αυτή την φορά στην ακριτική Σκαλωτή – Eθ. Τσάκαλος, διαδρομή κατά μήκος των συνόρων, σε βαθύσκιωτους δρυμούς. Ενδιάμεσα στάση στην διαδρομή για ελαφρύ γεύμα. Πορεία για το δάσος της Σημύδας και το Βαθύρεμα, που ορίζει και τον βιότοπο της περιοχής. Διαμονή δίπλα στο ποτάμι…free camp,νωρίς το απόγευμα.
8η μέρα Σάββατο 20/07: Αναχώρηση για Σιδηρόνερο και πορεία για Σπήλαιο Αγγίτη, το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου. Μήκους 21 χιλιομέτρων, με πλούσιο διάκοσμο (μεγάλο μέρος με σταλακτίτες), επισκέψιμο μόνο το καλοκαίρι που κατεβαίνει η στάθμη του νερού και με εντυπωσιακή έξοδο του ποταμού Αγγίτη μέσα από το βουνό. Μεσημεριανό σε ταβέρνα, στον προαύλιο χώρο ανάμεσα σε πλατάνια δίπλα από τον ποταμό. Λήξη δραστηριότητας.

*Ζητήστε μας το ειδικό έντυπο-κατάλογο για τα εφόδια και τον ειδικό εξοπλισμό σχετικά με την διαμονή σε ύπαιθρο.
*Φροντίστε για ειδικό ρουχισμό, εφεδρικά ρούχα, παπούτσια, μαγιό, πετσέτες, αδιάβροχα.
Μετά την δύση του ήλιου ο χειμερινός εξοπλισμός απαραίτητος.
Οι σκηνές να είναι χειμερινού τύπου.
* Tα χλμ γενικά θα είναι λίγα αλλά σταθμοί καυσίμου δεν υπάρχουν.

Άρα θα πρέπει υποχρεωτικά τα οχήματα να έχουν 2κάνιστρα καυσίμου μεταλλικά με στόμιο χωρίς αναθυμιάσεις!!!

Νερό πόσιμο υπάρχει άφθονο κατά την διάρκεια της διαδρομής.

Οι θερμοκρασίες θα είναι σχετικά χαμηλές και το βράδυ να αγγίζει ίσως ακόμα και τους 10 βαθμούς!

——————————————————————————————————-

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ/ΟΧΗΜΑ: 500€

Η τιμή δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ 24%

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Πλήρως εξοπλισμένα οχήματα συνοδείας – υποστήριξης με έμπειρους συνοδούς.
Σεμινάρια εκτός δρόμου οδήγησης και χρήσης εξοπλισμού.
Παροχή τεχνικής υποστήριξης.
Παροχή συσκευής ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ των οχημάτων.
Δορυφορικό τηλέφωνο.
Φαρμακείο Α΄ Βοηθειών.
Inverter 12v/220 Vac 2000 w
Ψυγείο για ευπαθή προϊόντα
Δεξαμενή νερού 120 λιτ.
Ζεστό νερό για μπάνιο στο camp σε ειδική σκηνή.
Καθιστικό κλειστού τύπου για όλα τα μέλη της ομάδας σε περίπτωση βροχής η αέρα!
Φάκελος δραστηριότητας που περιλαμβάνει πρόγραμμα, δήλωση συμμετοχής, έντυπο με πληροφορίες και συμβουλές για εκτός δρόμου οδήγηση.
Εφόσον το ζητήσετε, σας παρέχουμε κατάλογο εφοδίων, εξοπλισμού αλλά και έντυπο οδηγιών για ασφαλή διαβίωση και επιβίωση στη φύση.

—————————————————————————————————————————

Η OFF ROAD ADVENTURES  στις δραστηριότητες για τετρακίνητα οχήματα συνοδεύει και εκπαιδεύει με τη μέγιστη ασφάλεια και τα αυστηρότερα Ευρωπαϊκά Standards.

Τα οχήματα υποστήριξης είναι εφοδιασμένα με νέου τύπου εξειδικευμένο εξοπλισμό και είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις πλέον δύσκολες συνθήκες, εφόσον χρειαστεί.

Ημερομηνία λήξης εγγραφών: 15/06/2024

* Ελάχιστη συμμετοχή 6 οχήματα

Εκπαιδευτικές ήπιες διαδρομές με αρκετή περιπέτεια σε λάσπη, χιόνι, άμμο, νεροφαγώματα, ποτάμι ανάλογα με την εποχή. Ζήστε μία μοναδική 4×4 εμπειρία με την ασφάλεια και την τεχνογνωσία των έμπειρων εκπαιδευτών που θα βρίσκονται δίπλα σας με το όχημα συνοδείας.
Οι διαδρομές επιπέδου BASIC απευθύνονται σε όσους έχουν οχήματα 4×4 με κοντές σχέσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων (LOW) και εργοστασιακό εξοπλισμό όπως ρεζέρβα, εργοστασιακές δέστρες εμπρός – πίσω.
Τις BASIC ήπιες εξορμήσεις μπορούν να ακολουθήσουν και τα εξοπλισμένα 4×4 που συμμετέχουν και στις ADVANCED χωρίς όμως να διαφοροποιηθεί η διαδρομή για τα συγκεκριμένα οχήματα.

Απαραίτητος εξοπλισμός: 

  • Την εργοστασιακή δέστρα εμπρός και πίσω
  • Ρεζέρβα
  • Ιμάντα ρυμούλκησης με 2 ναυτικά κλειδιά (πιστοποιημένα).

Εκτός από τον ατομικό εξοπλισμό ανάλογα με την εποχή απαραίτητα πάντα είναι:

  • Μποτάκια ορειβατικού τύπου τουλάχιστον 1 ζεύγος.
  • Γαλότσες για την χειμερινή περίοδο
  • Αδιάβροχο επάνω κάτω.
  • 2 Ζεύγη γάντια εργασίας καλής ποιότητας
  • Φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες