05.09.2024 – 08.09.2024 Ανάβαση στο βουνό των Θεών

Μία διαδρομή γεμάτη μύθους και εικόνες απαράμιλλης και μοναδικής ομορφιάς.

Off road …και στην συνέχεια, πεζοπορία μέχρι την κορυφή του Ολύμπου ή μέχρι όπου αντέχετε με συλλογική και μεθοδευμένη προσπάθεια.

Η πεζοπορική διαδρομή στο χέρσο της Αλπικής ζώνης με τον ρυθμό της παρέας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες ικανότητες. Αντίθετα χρειάζεται θέληση, υπομονή, πειθαρχία και σε καμία περίπτωση απερισκεψίες. Ακόμα και η άφιξη στην τοποθεσία Καλύβια Χριστάκη είναι εμπειρία!

Επιλογές άφιξης: Πέμπτη βράδυ με ελεύθερο camp στην Καρυά – ή ξενώνα στην Λεπτοκαρυά. Παρασκευή πρωί στην Καρυά ή Σάββατο βράδυ ξενώνα στους πρόποδες του Ολύμπου ή camp στην τοποθεσία Καλύβια Χριστάκη (με δυνατότητα διαμονή στο καταφύγιο ανάγκης, χωρίς ανέσεις) Σάββατο πρωί στα Καλύβια Χριστάκη στα 2.500μ.

Πέμπτη 05/09 άφιξη σε σημείο για ελευθερο camp, λίγο πριν την Καρυά …είσοδος για την ανάβαση, από Λεπτοκαρυά. Το σημείο θα δοθεί στους συμμετέχοντες με sms!

Παρασκευή 06/09 11:30 ξεκινάμε για off road διαδρομή στον Πάνω Πύργο…όμορφα τοπία και παλιά εγκαταλειμμένα χωριά, έως και τον Μονή του Σπαρμού. Στάση για ξεκούραση. Γεμίζουμε νερό και συνεχίζουμε την ανάβαση προς τα Καλύβια Χριστάκη. Άφιξη και τακτοποίηση των σκηνών. Εάν το καταφύγιο εχει κενά κρεβάτια θα μπορούν όσοι θέλουν να διανυκτερεύσουν σε αυτό. Τον εξοπλισμό για διανυκτέρευση στην ύπαιθρο, θα τον έχετε μαζί σας και άσχετα με το εάν έχετε υπολογίσει διαμονή στον χώρο του καταφυγίου!!! Όσοι επιλέξουν να έρθουν Παρασκευή βράδυ…για διαμονή στα καλύβια Χριστάκη, θα φτάσουν μέσω Ελασσόνας – χωριό Καλύβια και ανηφορικού βατού χωματόδρομου.

Σάββατο 07/09: Συνάντηση όλης της ομάδας στις 11:00 στην βάση στα καλύβια Χριστάκη. Ενημέρωση της ομάδας για τις λεπτομέρειες της διαδρομής, οδηγίες για ασφαλή ανάβαση και έλεγχος προβλεπόμενου ατομικού εξοπλισμού. Όσοι δεν θέλουν να πεζοπορήσουν, μπορούν με ελεύθερο πρόγραμμα να παραμείνουν στον χώρο του καταφυγίου με ελεύθερο πρόγραμμα. Και ξεκινάμε την πεζοπορική ανάβαση από βατό μονοπάτι. Σε 1,5 με 2 ώρες θα έχουμε φτάσει στην θέση Σκάλα, βλέποντας την Κορυφή αλλά και τον Θρόνο του Δία. Η θέα θα σας μαγέψει και θα ανταμείψει τον κόπο σας. Για όσους επιλέξουν την ανάβαση στην κορυφή συνεχίζουμε και σε 1 ώρα θα είμαστε στον στόχο.

Η ομάδα που θα παραμείνει στην θέση Σκάλα, εχει τις επιλογές, να περιμένει να επιστρέψουμε ή να γυρίσει στο Καταφύγιο με εύκολη πλέον διαδρομή! Από εκεί και για όσους το επιλέξουν συνεχίζουμε την πεζοπορική διαδρομή από δύσκολο μονοπάτι για την κορυφή του Ολύμπου διάρκειας 1 ώρας.

Επιστροφή από την κορυφή – στην Σκάλα σε περίπου 2 ώρες. Ακολουθεί σεμινάριο επιβίωσης σε αλπικό περιβάλλον προσανατολισμού και χρήση πυξίδας με την συμμετοχή όλων. Διανυκτέρευση της ομάδας στα σημεία επιλογής σε καλύβια Χρηστάκη (καταφύγιο έκτακτης ανάγκης ή σκηνή) αλλά και στο χωριό Άγιος Δημήτριος ή σε κάποιον ξενώνα της επιλογής σας.

Κυριακή 08/09: Συνάντηση όλης της ομάδας στις 12:00 στο χωριό Κοκκινοπλός (για όσους διανυκτερεύσουν σε ξενώνα). Offroad διαδρομή στο Ρέμα του Βαρδαμπά κάτω από τα Καζάνια του Ολύμπου. Έξοδος προς Πέτρα. 14:00 – 15:00 Εθνική – επιστροφή.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

1.ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ – ΑΝΑΒΑΣΗ Για την πεζοπορία και ανάβαση στην κορυφή και για ήπιες καιρικές συνθήκες θα πρέπει να έχετε: Αντιανεμικό, σακίδιο πλάτης μικρού μεγέθους, παγούρι με νερό, γυαλιά ηλίου, καπέλο, μποτάκια ορειβατικού τύπου, μπαστούνια πεζοπορίας, άνετο παντελόνι, μπλουζάκι με μακρύ μανίκι.

2. ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΥΠΑΙΘΡΟ/ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ Εξοπλισμός λόγω υψομέτρου αποκλειστικά χειμερινός, άσχετα με την θερμοκρασία των πόλεων. Ενδέχεται η θερμοκρασία να πέσει ακόμα και στους 2 – 5οC. Θα πρέπει να έχετε: Μπουφάν, σκούφο, υπνόσακο -10 comfort, θερμοεσώρουχα, γάντια, παντελόνι με επένδυση. Το κάθε όχημα σε διανυκτέρευση ύπαιθρο/καταφύγιο θα πρέπει να έχει εφοδιαστεί με ξύλα για άναμμα φωτιάς Παρασκευή/Σάββατο βράδυ.

Το σημείο δεν έχει σήμα για τα κινητά τηλέφωνα, σε περίπτωση ανάγκης θα επικοινωνούμε με το δορυφορικό, που θα υπάρχει στο όχημα συνοδείας.

Να έχετε τα απαραίτητα για μια άνετη και ασφαλή διαμονή, όπως σκηνή-υπνόσακο-υπόστρωμα ρουχισμό -κάθισμα – τραπέζι- σκηνή – φακό – εστία μαγειρέματος ή έτοιμα γεύματα, κ.ά.

Φροντίστε για την διατροφή σας. Θα χρειαστείτε τρόφιμα για 2 πρωινά και 2- 4 γεύματα, νερό πόσιμο, καφέ, εστία, κ.ά.

Εφοδιασμός καυσίμων και τροφίμων στο χωριό Καλύβια, πριν την τελική ανάβαση.

Νερό για τις ανάγκες της ομάδας και ζεστό ντους…θα υπάρχει στο όχημα συνοδείας. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας και ξύλα για το τζάκι!

—————————————————————

Όριο συμμετοχής οχημάτων 10-13

ΤΙΜΉ ΑΝΆ ΌΧΗΜΑ: 300 ευρώ

Η τιμή δεν περιναμβάνει ΦΠΑ 24%

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Πλήρως εξοπλισμένα οχήματα συνοδείας – υποστήριξης με έμπειρους συνοδούς.
Σεμινάρια εκτός δρόμου οδήγησης αλλά και χρήσης εξοπλισμού.
Παροχή τεχνικής υποστήριξης.
Inverter 12v/220 v.a/c 2000 w.
Ψυγείο για ευπαθή προϊόντα (εαν ζητηθεί).
Παροχή συσκευής UHF ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ των οχημάτων.
Δορυφορικό τηλέφωνο.
Φαρμακείο Α΄Βοηθειών.
Φάκελος δραστηριότητας που περιλαμβάνει πρόγραμμα, δήλωση συμμετοχής, έντυπο με πληροφορίες και
συμβουλές για εκτός δρόμου οδήγηση.
Εφόσον το ζητήσετε, σας παρέχουμε κατάλογο εφοδίων, εξοπλισμού αλλά και έντυπο οδηγιών για ασφαλή
διαβίωση και επιβίωση στη φύση.

—————————————————————————————————————————

Η OFF ROAD ADVENTURES  στις δραστηριότητες για τετρακίνητα οχήματα συνοδεύει και εκπαιδεύει με τη μέγιστη ασφάλεια και τα αυστηρότερα Ευρωπαϊκά Standards.

Τα οχήματα υποστήριξης είναι εφοδιασμένα με νέου τύπου εξειδικευμένο εξοπλισμό και είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις πλέον δύσκολες συνθήκες, εφόσον χρειαστεί.

Ημερομηνία λήξης εγγραφών: 20.08.2024

* Ελάχιστη συμμετοχή 8 οχήματα

 

Εκπαιδευτικές ήπιες διαδρομές με αρκετή περιπέτεια σε λάσπη, χιόνι, άμμο, νεροφαγώματα, ποτάμι ανάλογα με την εποχή. Ζήστε μία μοναδική 4×4 εμπειρία με την ασφάλεια και την τεχνογνωσία των έμπειρων εκπαιδευτών που θα βρίσκονται δίπλα σας με το όχημα συνοδείας.
Οι διαδρομές επιπέδου BASIC απευθύνονται σε όσους έχουν οχήματα 4×4 με κοντές σχέσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων (LOW) και εργοστασιακό εξοπλισμό όπως ρεζέρβα, εργοστασιακές δέστρες εμπρός – πίσω.
Τις BASIC ήπιες εξορμήσεις μπορούν να ακολουθήσουν και τα εξοπλισμένα 4×4 που συμμετέχουν και στις ADVANCED χωρίς όμως να διαφοροποιηθεί η διαδρομή για τα συγκεκριμένα οχήματα.

Απαραίτητος εξοπλισμός: 

  • Την εργοστασιακή δέστρα εμπρός και πίσω
  • Ρεζέρβα
  • Ιμάντα ρυμούλκησης με 2 ναυτικά κλειδιά (πιστοποιημένα).

Εκτός από τον ατομικό εξοπλισμό ανάλογα με την εποχή απαραίτητα πάντα είναι:

  • Μποτάκια ορειβατικού τύπου τουλάχιστον 1 ζεύγος.
  • Γαλότσες για την χειμερινή περίοδο
  • Αδιάβροχο επάνω κάτω.
  • 2 Ζεύγη γάντια εργασίας καλής ποιότητας
  • Φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες