Η Off-Road Adventures σας καλωσορίζει και σας διαβεβαιώνει ότι έχει φροντίσει έτσι ώστε η διαδρομή να είναι ασφαλής και βατή για όλα σχεδόν τα οχήματα. Υπάρχει πιθανότητα όμως, η προγραμματισμένη διαδρομή να μην ολοκληρωθεί, λόγω συνθηκών εδάφους.

Α. ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΙ
• Το πάτημα σας να είναι ελαφρύ. Να σέβεστε το περιβάλλον τη φύση και τις ξένες περιουσίες. Δηλαδή, μην πετάτε σκουπίδια, μην πατάτε μικρά δέντρα, μην σηκώνετε τις μπάρες του δασαρχείου, μην καταστρέφετε περιουσίες, μην μπαίνετε σε οργωμένα χωράφια, μην παραβιάζετε περιφράξεις.
• Να σέβεστε τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Να μιλάτε χαμηλόφωνα και να φέρεστε κόσμια.

Β. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ
• Δυστυχώς, δεν μπορείτε να γίνετε ειδικοί με μία και μόνο δραστηριότητα, γι’ αυτό μην προσπαθείτε να πετύχετε το ακατόρθωτο, διότι η εμπειρία των οδηγών αλλά και ο εξοπλισμός των οχημάτων διαφέρουν.
• Η ιδανική ταχύτητα για την εκτός δρόμου οδήγηση είναι τόσο αργά όσο είναι δυνατόν και τόσο γρήγορα όσο είναι απαραίτητο.

Γ. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
• Να είστε έτοιμοι για την πρωϊνή αναχώρηση την ώρα που έχει ανακοινωθεί.
• Έχετε πάντα γεμάτο το ρεζερβουάρ πριν του σημείου συνάντησης
• Ελέγχετε διαρκώς την επικοινωνία και να ακούτε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες από τον ασύρματο.
• Πρέπει να γνωρίζετε ότι πιθανόν να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τον εξοπλισμό σας για την ανάκτηση ενός άλλου οχήματος της ομάδας.

Δ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
• Μην προσπερνάτε ποτέ το όχημα συνοδείας.
• Mην χρησιμοποιειτε άσκοπα το κανάλι επικοινωνίας για προσωπικούς λόγους.
• Μην περιφέρεστε άσκοπα με το όχημά σας για επίδειξη.
• Να θυμάστε ποιά είναι τα οχήματα που κινούνται πριν και μετά από εσάς και να μην αλλάζετε θέση στο κονβόι, εκτός αν σας ζητηθεί.
• Εάν το όχημα που σας ακολουθεί καθυστερεί, ενημερώστε την ομάδα.
• Φροντίστε να έχετε πάντα οπτική επαφή με το προπορευόμενο όχημα.
• Εάν οι ρυθμοί σας φαίνονται γρήγοροι, ενημερώστε τον υπεύθυνο, αλλά σε καμμία περίπτωση μην καθυστερείτε.
• Κρατάτε πάντα αποστάσεις ασφαλείας για την αποφυγή ατυχημάτων και εγκλωβισμού της ομάδας σε αδιέξοδο.
• Περιμένετε πάντα το επόμενο όχημα σε κάθε διασταύρωση και ξεκινάτε μόνο όταν είστε βέβαιοι ότι έχει γίνει σαφώς κατανοητή η πορεία από τον επόμενο οδηγό – είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για το όχημα που σας ακολουθεί. Άν σε κάποια διασταύρωση με δρόμο δευτερεύοντα ή κακής βατότητας δεν σας περιμένει όχημα, ακολουθείστε τον κυρίως δρόμο καλής βατότητας.
• Εάν βρεθούμε σε κομμένο δρόμο ή αδιέξοδο βοηθείστε το επόμενο όχημα να κάνει ασφαλή μανούβρα με δυνατή φωνή και σίγουρες εντολές.
• Όταν η ομάδα κινείται σε κεντρική αρτηρία ή δρόμο με κίνηση, η προσπέραση άλλου οχήματος πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και χωρίς βιασύνη για την αποφυγή ατυχημάτων.
• Εάν χρειαστεί για οποιονδήποτε λόγο να σταματήσετε ή για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε, ενημερώστε αμέσως τον υπεύθυνο της ομάδας.
• Να είστε ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια της δραστηριότητας και να βοηθάτε όπου υπάρχει πρόβλημα. Η έμπρακτη συμμετοχή σας είναι θετική και για το αποτέλεσμα αλλά και δείχνει ότι σας αρέσει αυτό που κάνετε.

Ε. ΟΔΗΓΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ
• Να οδηγείτε συνετά και γρήγορα. Να έχετε πάντα ταχύτητα στο κιβώτιο (ειδικά σε κατηφορικές διαδρομές).
• LOW βάζετε στα δύσκολα σημεία που το όχημα χρειάζεται χαμηλή ταχύτητα αλλά μεγάλη δύναμη π.χ. απότομες κλίσεις.
• Κινείστε πάντα πάνω στις ήδη υπάρχουσες ροδιές και άν αυτές δεν είναι ορατές (π.χ. ποτάμια) παρακολουθείτε τα πατήματα του προπορευόμενου οχήματος. Εάν δεν είστε σίγουροι, ενημερώστε το όχημα συνοδείας και παραμείνετε στην θέση αυτή.
• Μην περνάτε μόνοι σας δύσκολα σημεία όταν έχετε αμφιβολία για τον τρόπο περάσματος ενημερώστε αμέσως το όχημα συνοδείας μέσω ασυρμάτου. Η ζημιά είναι πολύ κοντά. Είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι.
• Μην βιάζεστε σε σημεία που θεωρείτε εύκολα, ενώ οι άλλοι τα περνούν αργά.
• Σε περίπτωση που πραγματοποιήσετε περάσματα ή επιλέξετε διαδρομή χωρίς την έγκριση ή την υπόδειξη του συνοδού της Off-Road Adventures, είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για το αποτέλεσμα.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Μέσω φωτογραφιών ή/ και βίντεο παρόμοιων διαδρομών, οι συμμετέχοντες έχουν λάβει πλήρη γνώση του χαρακτήρα και του είδους της διαδρομής και δηλώνουν ότι αποδέχονται πλήρως τους κινδύνους και την ευθύνη πρόκλησης ζημιάς ή και ατυχήματος στο αναφερόμενο αυτοκίνητο τους ή/ και σε αυτούς ή/ και σε μέλος της οικογενείας τους αλλά και σε εξοπλισμό ατομικό και εξοπλισμό οχήματος. Η εταιρεία OFF-ROAD ADVENTURES δεν φέρει καμία ευθύνη για την ως άνω ζημιά ή και ατύχημα και από την οποία οι συμμετέχοντες την απαλλάσσουν πλήρως.

 2. Το όχημα του συμμετέχοντα πρέπει να διαθέτει οδική βοήθεια, σε αντίθετη περίπτωση αναλαμβάνει την ευθύνη.

 3. Η εταιρεία OFF-ROAD ADVENTURES είναι υποχρεωμένη σε περίπτωση ατυχήματος ή/ και ζημιάς, από την οποία καθίσταται αδύνατη η μετακίνηση των συμμετεχόντων,  να ειδοποιήσει τον αντίστοιχο φορέα δημόσιο ή ιδιωτικό αντιμετώπισης του ατυχήματος ή/ και ζημιάς (εταιρεία οδικής βοήθειας, νοσοκομείο κ.λ.π). Μέχρι την έλευση του αντίστοιχου φορέα ή την αντιμετώπιση του από αυτόν, η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να παραχωρήσει άτομο το οποίο θα συνοδεύει τους συμμετέχοντες.

 4. Σε περίπτωση που λόγω καιρικών συνθηκών ή δυσμενών καταστάσεων είναι αναγκαία η παράταση της διάρκεια της διαδρομής και διαμονής, τα συνολικά έξοδα διαμονής και διατροφής βαρύνουν εξ ολοκλήρου τους συμμετέχοντες.

 5. Η εταιρεία έχει το δικαίωμα, κατά την ελεύθερη κρίση αυτής, να αρνηθεί την συμμετοχή ή και την συνέχιση της συμμετοχής στην διαδρομή των συμμετεχόντων, εάν λόγω συμπεριφοράς αυτών προκαλείται κίνδυνος για τους λοιπούς συμμετέχοντες στην διαδρομή. Στην περίπτωση αυτή οι αποκλειόμενοι συμμετέχοντες υποχρεούνται να καταβάλλουν πλήρως το αντίτιμο της συμμετοχή τους και παραιτούνται του δικαιώματος επιστροφής τυχόν καταβληθέντων.

 6. Οι αρχηγοί της διαδρομής δίνουν τις κατευθυντήρες οδηγίες για την εκτέλεση της διαδρομής, πλην όμως η εκτέλεση αυτής είναι με ευθύνη των συμμετεχόντων οι οποίοι έχουν δικαίωμα αρνήσεως εκτέλεσης αυτής ή/ και διακοπής της πλήρους συμμετοχής τους στην διαδρομή. Στην περίπτωση αυτή ισχύει η παράγραφος 4 εδάφιο δύο (2) (υποχρέωση εξόφλησης συμμετοχής)

 7. Σε περίπτωση κατά την οποία συμμετέχοντες ζητήσουν σε μέλος της εταιρείας OFF-ROAD ADVENTURES ή σε αρχηγό της διαδρομής να εκτελέσει για λογαριασμό τους μέρος της διαδρομής, οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη και τον κίνδυνο για την επέλευση οιουδήποτε ατυχήματος ή/ και ζημίας στο αυτοκίνητο τους ή/ και σε αυτούς ή και σε μέλος της οικογενείας τους, απαλλάσσοντας πλήρως και ανεπιφυλάκτως το μέλος ή/ και τον αρχηγό  από κάθε ευθύνη

 8. Τα αυτοκίνητα των συμμετεχόντων, κατά την διάρκεια της διαδρομής, πρέπει να κινούνται σε φάλαγγα και να έχουν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 20 μέτρων. Απαγορεύονται τα προσπεράσματα, οι ελιγμοί και η δημιουργία σκόνης.

 9. Σε περίπτωση που το προπορευόμενο όχημα στρίψει έχει την υποχρέωση να περιμένει το προηγούμενο όχημα ώστε να γίνει αντιληπτή η κατεύθυνση

 10. Οι συμμετέχοντες πρέπει να ενημερώνουν την εταιρεία, τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν από την αναχώρηση για τυχόν προβλήματα υγείας των ίδιων ή των μελών της οικογενείας τους που συμμετέχουν καθώς και για τυχόν τεχνικά προβλήματα των αυτοκινήτων τους

 11. Κατά την διάρκεια της διαδρομής απαγορεύεται η ρίψη απορριμμάτων και σκουπιδιών στο περιβάλλον, για τα οποία υπάρχει ειδικός σάκος στα οχήματα συνοδείας της εταιρείας

 12. Τα οχήματα των συμμετεχόντων πρέπει να έχουν σημεία ρυμούλκησης εμπρός και πίσω καθώς και ρεζέρβα σε καλή κατάσταση και τα οχήματα να πληρούν και να τηρούν τον Κ.Ο.Κ.

 13. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν εξοφλήσει πλήρως το κόστος συμμετοχής τρεις (3) ημέρες πριν από την αναχώρηση για μονοήμερες και δέκα (10) ημέρες πριν, για πολυήμερες.

 14. Προκαταβολές δεν επιστρέφονται αφού η εταιρία έχει μπει σε διαδικασία εκτέλεσης της διαδρομής.

 15. Επιστροφή των χρημάτων συμμετοχής γίνεται μόνο στην περίπτωση αναβολής της διαδρομής εκ μέρους της εταιρείας .

 16. Η offroads διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής  ή ακύρωσης οποιασδήποτε δραστηριότητας, ενημερώνοντας όσους έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.
 17. Το αυτοκίνητο συμμετοχής πρέπει να είναι της ιδιοκτησίας του οδηγού – συμμετέχοντος, διαφορετικά χρειάζεται ρητή εξουσιοδότηση του ιδιοκτήτου. Σε περίπτωση μη προσκόμισης της ως άνω εξουσιοδότησης ο οδηγός – συμμετέχων αναλαμβάνει πλήρως της ευθύνη, απαλλασσόμενης ρητώς της εταιρείας.

 18. Σε περίπτωση ασθένειας ή μηχανικής βλάβης ή οικιοθελούς πρόωρης αναχώρησης από την προκαθορισμένη και συμφωνημένη ημερομηνία, εξοφλείτε στο ακέραιο την συμμετοχή σας.

 19. Έχω λάβει πλήρη γνώση των «οδηγιών συμπεριφοράς και κατάστασης οχημάτων και συμμετεχόντων» στην διαδρομή.

 20. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να προκαταβάλλεται το 50% του συνολικού κόστους.

 21. Όλοι οι συμμετέχοντες στην δραστηριότητα αποδέχονται το δικαίωμα της εταιρίας να δημοσιεύει φωτογραφίες και video στο όποιο πιθανόν να εμφανίζονται και αυτοί και το πλήρωμα τους και το όχημα τους.