29.04.2021 – 03.05.2021 Πάσχα στο παραδοσιακό Μέτσοβο.

Σε υψόμετρο 1.160μ. είναι κτισμένο ένα από τα πλέον όμορφα και ξακουστά χωριά της ορεινής Ελλάδας. Εκεί επιλέξαμε και ελπίζουμε να περάσουμε τις Άγιες ημέρες του Πάσχα! Κτισμένο στην αρχή της οροσειράς της βόρειας Πίνδου, έχει το πλεονέκτημα των πολλών επιλογών σε διαδρομές 4×4.

Πέμπτη 29 Απριλίου ή Παρασκευή 30 Απριλίου για όσους το επιλέξουν άφιξη στον ξενώνα / ξενοδοχείο της επιλογής σας.

Παρασκευή 30 αναχώρηση 10:30 συνάντηση στην βορεινή είσοδο του χωριού και πορεία ανατολική γιαλασπομαχίες στην ορεινή διάβαση της Κατάρας προς το Κακοπλεύρι! Επιστροφή 18:00. Πρόγραμμα ελεύθερο.

Σάββατο 1 Μαΐου 10:30 αναχώρηση από το ίδιο σημείο. Πορεία για την ΝΑ πλευρά του Εθνικού Δρυμού Βάλια Κάλντα. Oι διαδρομές θα είναι χαλαρές διασχίζοντας πανέμορφα τοπία με αρκετές στάσεις για ξεκούραση και περπάτημα. Διασχίζοντας την πεδιάδα του Σπανού θα έχουμε θέα σχεδόν ολόκληρη την Πίνδο. Εκπλήξεις και αναπάντεχα…από το πέρασμα του χειμώνα!

Άφιξη στο Αρκουδόρεμα και ελαφρύ γεύμα στο ποτάμι. Επιστροφή από Μηλιά, περίπου 18:00. Ανάσταση στην εκκλησία του χωριού.

Κυριακή 2 Μαΐου 10:30 αναχώρηση από το ίδιο σημείο. Διαδρομή στην λίμνη του Αώου με θέα το Μαυροβούνι, Πυροστιά, Αυγό, Σμόλικα και ανάβαση στην Τσούκα Ρόσσα. Μια περιπετειώδη διαδρομή στα δάση της βόρειας Πίνδου. Εάν η ομάδα συμφωνήσει, θα κάνουμε προμήθειες για να ψήσουμε στο ύπαιθρο, εφόσον ο καιρός το επιτρέψει! Επιστροφή αργά το απόγευμα περίπου 18:30. Πρόγραμμα ελεύθερο

Δευτέρα 3 Μαΐου check out και αναχώρηση 09:30 για το χιονοδρομικό και την διάσχιση του Δάσους της Ρόνας. Ανεξερεύνητο δάσος για τους περισσότερους μοναδικής ομορφιάς και σπάνιας χλωρίδας.

Οι διαδρομές μπορούν να εξελιχθούν σε αρκετά δύσκολες και θα κινηθούμε ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο.

Η έξοδος θα είναι από την Καστανιά περίπου 15:30. Καλαμπάκα περίπου 16:30.

Καθημερινά να έχετε μαζί σας ελαφρύ γεύμα, νερό και εφεδρικό ρουχισμό.

ΤΙΜΉ ΑΝΆ ΌΧΗΜΑ: 200 ευρώ

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Πλήρως εξοπλισμένα οχήματα συνοδείας – υποστήριξης με έμπειρους συνοδούς.
Σεμινάρια εκτός δρόμου οδήγησης αλλά και χρήσης εξοπλισμού.
Παροχή τεχνικής υποστήριξης.
Inverter 12v/220 v.a/c 2000 w.
Ψυγείο για ευπαθή προϊόντα (εαν ζητηθεί).
Παροχή συσκευής UHF ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ των οχημάτων.
Δορυφορικό τηλέφωνο.
Φαρμακείο Α΄Βοηθειών.
Φάκελος δραστηριότητας που περιλαμβάνει πρόγραμμα, δήλωση συμμετοχής, έντυπο με πληροφορίες και
συμβουλές για εκτός δρόμου οδήγηση.
Εφόσον το ζητήσετε, σας παρέχουμε κατάλογο εφοδίων, εξοπλισμού αλλά και έντυπο οδηγιών για ασφαλή
διαβίωση και επιβίωση στη φύση.

—————————————————————————————————————————

Η OFF ROAD ADVENTURES σχεδιάζει, διοργανώνει και πραγματοποιεί όλες τις δραστηριότητες για τετρακίνητα οχήματα με τη μέγιστη ασφάλεια και τα αυστηρότερα Ευρωπαϊκά Standards.

Τα οχήματα υποστήριξης είναι εφοδιασμένα με νέου τύπου εξειδικευμένο εξοπλισμό και είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις πλέον δύσκολες συνθήκες, εφόσον χρειαστεί.

Ημερομηνία λήξης εγγραφών: 26/04/2021

* Ελάχιστη συμμετοχή 8 οχήματα

Εκπαιδευτικές ήπιες διαδρομές με αρκετή περιπέτεια σε λάσπη, χιόνι, άμμο, νεροφαγώματα, ποτάμι ανάλογα με την εποχή. Ζήστε μία μοναδική 4×4 εμπειρία με την ασφάλεια και την τεχνογνωσία των έμπειρων εκπαιδευτών που θα βρίσκονται δίπλα σας με το όχημα συνοδείας.
Οι διαδρομές επιπέδου BASIC απευθύνονται σε όσους έχουν οχήματα 4×4 με κοντές σχέσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων (LOW) και εργοστασιακό εξοπλισμό όπως ρεζέρβα, εργοστασιακές δέστρες εμπρός – πίσω.
Τις BASIC ήπιες εξορμήσεις μπορούν να ακολουθήσουν και τα εξοπλισμένα 4×4 που συμμετέχουν και στις ADVANCED χωρίς όμως να διαφοροποιηθεί η διαδρομή για τα συγκεκριμένα οχήματα.

Απαραίτητος εξοπλισμός: 

  • Την εργοστασιακή δέστρα εμπρός και πίσω
  • Ρεζέρβα
  • Ιμάντα ρυμούλκησης με 2 ναυτικά κλειδιά (πιστοποιημένα).

Εκτός από τον ατομικό εξοπλισμό ανάλογα με την εποχή απαραίτητα πάντα είναι:

  • Μποτάκια ορειβατικού τύπου τουλάχιστον 1 ζεύγος.
  • Γαλότσες για την χειμερινή περίοδο
  • Αδιάβροχο επάνω κάτω.
  • 2 Ζεύγη γάντια εργασίας καλής ποιότητας
  • Φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες