31.07.2021 – 09.08.2021 Mεγάλο Καλοκαιρινό Cross Country στην Βόρεια Πίνδο

Διασχίζουμε την βόρεια Πίνδο και τα σημαντικότερα σημεία της.

Στόχος αυτού του ταξιδιού είναι να επισκεφτούμε τοποθεσίες που τον χειμώνα η πρόσβαση με τα οχήματα είναι δύσκολη έως αδύνατη!

Η εκπαίδευση και η εμπειρία που θα αποκτήσετε θα είναι χρήσιμη για τα επόμενα μικρά ή μεγάλα ταξίδια σας στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Θέματα εξοπλισμού camp, διαμόρφωση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου του οχήματος, επιλογή τοποθεσίας ασφαλούς σημείου camp αλλά και προφυλάξεις, θα είναι θέματα που θα απασχολήσουν την ομάδα σε αυτό το ταξίδι.

Οι διανυκτερεύσεις θα είναι σε σκηνές εκτός μιας προαιρετικής σε ξενώνα με ευθύνη των πληρωμάτων, στο Μονοδένδρι Ζαγορίου.

Οι προμήθειες σε τρόφιμα θα γίνουν πριν από την άφιξη σας στην 1η διανυκτέρευση. Η 2η θα γίνει στην Κόνιτσα και η 3η στην Κρανιά.

Όλα τα σημεία διανυκτέρευσης έχουν τρεχούμενο νερό.

Οι υπνόσακοι να είναι comfort τουλάχιστον Ο βαθμούς. Κατά την διάρκεια της νύχτας οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές. Φροντίστε και για ζεστό ρουχισμό!

Στα σημεία camp και δίπλα στο όχημα συνοδείας, θα υπάρχει ντουζιέρα με σκηνή και ζεστό νερό.

Το όχημα συνοδείας θα έχει και ψυγείο για τα ευπαθή προϊόντα εφόσον ζητηθεί.

Κάνιστρο καυσίμου δεν είναι απαραίτητο.

1η μέρα: Σάββατο 31 Ιουλίου άφιξη στο 1ο σημείο camp στον Γράμμο. Το σημείο συνάντησης θα δοθεί στους συμμετέχοντες με sms.

2η μέρα Κυριακή 01 Αυγούστου παραμένουμε στο σημείο για ξεκούραση και να απολαύσουμε το σημείο με ελεύθερο πρόγραμμα,

3η μέρα Δευτέρα 02 Αυγούστου. Αφήνουμε τις σκηνές στο σημείο και ξεκινάμε την διάσχιση των συνόρων μέσω αλπικής διαδρομής, με στόχο το χωριό του Γράμμου και το καταφύγιο… για τσίπουρο μεζέ.

Επιστροφή στην βάση μας. Προετοιμασία φαγητού μπάνιο κλπ.

4η μέρα Τρίτη 03 Αυγούστου. 11:00 αναχώρηση για Ζαγοροχώρια. Περνώντας από την Κόνιτσα, ανεφοδιασμός σε τρόφιμα και καύσιμα.

Rafting στον Βοιδομάτη για όσους θα το έχουν επιλέξει πριν την αναχώρηση από Αθήνα! Πάπιγκο για καφέ και μπάνιο για τους τολμηρούς στο ποτάμι! Η διανυκτέρευση στο χωριό Μονοδένδρι θα γίνει σε ξενώνα ή σε camp.

5η μέρα. Τετάρτη 04 Αυγούστου. Αναχώρηση 11:00 για την θέση Οξυά για να απολαύσουμε την θέα στο μοναδικό φαράγγι του Βίκου.

Διασχίζουμε το κεντρικό και ανατολικό Ζαγόρι από χωμάτινες διαδρομές, και αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο δάσος του Μούργκου για διανυκτέρευση camp, δίπλα στον Αώο.

6η μέρα Πέμπτη 05 Αυγούστου. Παραμένουμε στο σημείο για ξεκούραση με ελεύθερο πρόγραμμα.

7η μέρα Παρασκευή 06 Αυγούστου. Αναχώρηση 11:00 για Τσούκα Ρόσσα και την λίμνη του Αώου από off-road διαδρομή. Η επόμενη διανυκτέρευση camp θα εξαρτηθεί από τις δυσκολίες που θα βρούμε και

Θα είναι στην λίμνη Αώου ή στο Αρκουδόρεμα.

8η μέρα Σάββατο 07 Αυγούστου. Αναχώρηση για τον ποταμό Βενέτικο μέσω ασφάλτινης διαδρομής έως και την Κρανιά όπου θα γίνει ανεφοδιασμός σε καύσιμα και τρόφιμα. Στόχος το γεφύρι του Αζίζ Αγά.

Offroad για τα δύσκολα περάσματα στο ποτάμι και άφιξη στην σημείο του camp. Άφιξη νωρίς το απόγευμα. Camp δίπλα στο ποτάμι.

9η μέρα Κυριακή 08 Αυγούστου. Παραμένουμε στο σημείο για ξεκούραση και μπάνιο στο ποτάμι.

10η μέρα Δευτέρα 09 Αυγούστου. Αναχώρηση 12:00 και επιστροφή προς Καλαμπάκα με επιλογή άσφαλτο ή offroad!

Τέλος δραστηριότητας.

ΤΙΜΉ ΑΝΆ ΌΧΗΜΑ: 350 ευρώ

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Πλήρως εξοπλισμένα οχήματα συνοδείας – υποστήριξης με έμπειρους συνοδούς.
Σεμινάρια εκτός δρόμου οδήγησης αλλά και χρήσης εξοπλισμού.
Παροχή τεχνικής υποστήριξης.
Inverter 12v/220 v.a/c 2000 w.
Ψυγείο για ευπαθή προϊόντα (εαν ζητηθεί).
Παροχή συσκευής UHF ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ των οχημάτων.
Δορυφορικό τηλέφωνο.
Φαρμακείο Α΄Βοηθειών.
Φάκελος δραστηριότητας που περιλαμβάνει πρόγραμμα, δήλωση συμμετοχής, έντυπο με πληροφορίες και
συμβουλές για εκτός δρόμου οδήγηση.
Εφόσον το ζητήσετε, σας παρέχουμε κατάλογο εφοδίων, εξοπλισμού αλλά και έντυπο οδηγιών για ασφαλή
διαβίωση και επιβίωση στη φύση.

—————————————————————————————————————————

Η OFF ROAD ADVENTURES σχεδιάζει, διοργανώνει και πραγματοποιεί όλες τις δραστηριότητες για τετρακίνητα οχήματα με τη μέγιστη ασφάλεια και τα αυστηρότερα Ευρωπαϊκά Standards.

Τα οχήματα υποστήριξης είναι εφοδιασμένα με νέου τύπου εξειδικευμένο εξοπλισμό και είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις πλέον δύσκολες συνθήκες, εφόσον χρειαστεί.

Ημερομηνία λήξης εγγραφών: 30/06/2021

* Ελάχιστη συμμετοχή 6 οχήματα

Εκπαιδευτικές ήπιες διαδρομές με αρκετή περιπέτεια σε λάσπη, χιόνι, άμμο, νεροφαγώματα, ποτάμι ανάλογα με την εποχή. Ζήστε μία μοναδική 4×4 εμπειρία με την ασφάλεια και την τεχνογνωσία των έμπειρων εκπαιδευτών που θα βρίσκονται δίπλα σας με το όχημα συνοδείας.
Οι διαδρομές επιπέδου BASIC απευθύνονται σε όσους έχουν οχήματα 4×4 με κοντές σχέσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων (LOW) και εργοστασιακό εξοπλισμό όπως ρεζέρβα, εργοστασιακές δέστρες εμπρός – πίσω.
Τις BASIC ήπιες εξορμήσεις μπορούν να ακολουθήσουν και τα εξοπλισμένα 4×4 που συμμετέχουν και στις ADVANCED χωρίς όμως να διαφοροποιηθεί η διαδρομή για τα συγκεκριμένα οχήματα.

Απαραίτητος εξοπλισμός: 

  • Την εργοστασιακή δέστρα εμπρός και πίσω
  • Ρεζέρβα
  • Ιμάντα ρυμούλκησης με 2 ναυτικά κλειδιά (πιστοποιημένα).

Εκτός από τον ατομικό εξοπλισμό ανάλογα με την εποχή απαραίτητα πάντα είναι:

  • Μποτάκια ορειβατικού τύπου τουλάχιστον 1 ζεύγος.
  • Γαλότσες για την χειμερινή περίοδο
  • Αδιάβροχο επάνω κάτω.
  • 2 Ζεύγη γάντια εργασίας καλής ποιότητας
  • Φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες