12.03.2021 – 15.03.2021 Καθ. Δευτέρα Μετέωρα – Δάσος Ρόνας

Η Καλαμπάκα αποτελεί ένα από τα κομβικά σημεία της Ελλάδας σαν βάση για πολύπλευρο off roading!

Ποτάμια, λίμνες, αλπικές διαδρομές παραδοσιακά χωριά και δάση με δύσβατους δασικούς δρόμους, συνθέτουν το τοπίο της Καθ. Δευτέρας.

Για το τριήμερο επιλέξαμε 3 διαφορετικούς προορισμούς. Το πώς θα προσεγγίσουμε αυτά τα σημεία θα εξαρτηθεί από τα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν επηρεάσει αυτά.

– Παρασκευή 12/03 άφιξη στον ξενώνα/ξενοδοχείο της επιλογής σας.

– Σάββατο 13/03 10:30 συνάντηση της ομάδας σε προκαθορισμένο σημείο (θα ενημερωθείτε). Προμήθεια σε καύσιμα και αναχώρηση για το άγνωστο στους περισσότερους, Δάσος της Ρόνας και τα χωριά της Τριγγίας. Αρκετές στάσεις για να απολαμβάνουμε τα τοπία και ελαφρύ γεύμα στην πηγή του Τρανού. Η διαδρομή θα έχει κυκλική off road πορεία διασχίζοντας το ποτάμι με έξοδο στην ορεινή Διάβαση της Κατάρας. Επιστροφή περίπου 18:00

– Κυριακή 14/03 10:30 συνάντηση της ομάδας σε προκαθορισμένο σημείο προς Μέτσοβο. Η διαδρομή θα διασχίσει τα δυτικά Χάσια όρη με αρκετή λάσπη από νότο προς βορρά. Οι διαδρομές σε αυτό το όμορφο και καταπράσινο χωματοβούνι έχουν αρκετό παιχνίδι με λάσπη, με ήπιο ανάγλυφο και με πολλές εκπλήξεις!

Στάση για ξεκούραση και ελαφρύ γεύμα στην Αγ. Παρασκευή. Η συνέχεια θα είναι με συνεχόμενες ανηφορικές και περιπέτεια έως και την έξοδο στο ποτάμι. Επιστροφή περίπου 18:30

– Καθ. Δευτέρα 15/03 check out και συνάντηση 10:30. Πορεία για την όμορφη λίμνη Ταυρωπού για το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού και γεύμα στις όχθες της λίμνης, εφόσον το επιτρέψει ο καιρός.

Σύντομη off road διαδρομή και έξοδο περίπου στις 15:00.

Καθημερινά θα πρέπει να έχετε μαζί σας ελαφρύ γεύμα και νερό (υπολογίστε παραπάνω), αλλά και εφεδρικό ζεστό ρουχισμό για όλα τα μέλη του πληρώματος.

Τα οχήματα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με ελαστικά M/T – ιμάντα με κλειδιά και γάντζους – μια δέστρα ρυμούλκησης εμπρός και μια πίσω τουλάχιστον! Γάντια εργασίας 2 ζεύγη.

Φροντίστε για την έγκαιρη κράτηση σε ξενώνα /ξενοδοχείο λόγω του εορταστικού τριημέρου.

ΤΙΜΉ ΑΝΆ ΌΧΗΜΑ: 200 ευρώ

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Πλήρως εξοπλισμένα οχήματα συνοδείας – υποστήριξης με έμπειρους συνοδούς.
Σεμινάρια εκτός δρόμου οδήγησης αλλά και χρήσης εξοπλισμού.
Παροχή τεχνικής υποστήριξης.
Inverter 12v/220 v.a/c 2000 w.
Ψυγείο για ευπαθή προϊόντα (εαν ζητηθεί).
Παροχή συσκευής UHF ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ των οχημάτων.
Δορυφορικό τηλέφωνο.
Φαρμακείο Α΄Βοηθειών.
Φάκελος δραστηριότητας που περιλαμβάνει πρόγραμμα, δήλωση συμμετοχής, έντυπο με πληροφορίες και
συμβουλές για εκτός δρόμου οδήγηση.
Εφόσον το ζητήσετε, σας παρέχουμε κατάλογο εφοδίων, εξοπλισμού αλλά και έντυπο οδηγιών για ασφαλή
διαβίωση και επιβίωση στη φύση.

—————————————————————————————————————————

Η OFF ROAD ADVENTURES σχεδιάζει, διοργανώνει και πραγματοποιεί όλες τις δραστηριότητες για τετρακίνητα οχήματα με τη μέγιστη ασφάλεια και τα αυστηρότερα Ευρωπαϊκά Standards.

Τα οχήματα υποστήριξης είναι εφοδιασμένα με νέου τύπου εξειδικευμένο εξοπλισμό και είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις πλέον δύσκολες συνθήκες, εφόσον χρειαστεί.

Ημερομηνία λήξης εγγραφών: 20/02/2021

* Ελάχιστη συμμετοχή 8 οχήματα

Εκπαιδευτικές ήπιες διαδρομές με αρκετή περιπέτεια σε λάσπη, χιόνι, άμμο, νεροφαγώματα, ποτάμι ανάλογα με την εποχή. Ζήστε μία μοναδική 4×4 εμπειρία με την ασφάλεια και την τεχνογνωσία των έμπειρων εκπαιδευτών που θα βρίσκονται δίπλα σας με το όχημα συνοδείας.
Οι διαδρομές επιπέδου BASIC απευθύνονται σε όσους έχουν οχήματα 4×4 με κοντές σχέσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων (LOW) και εργοστασιακό εξοπλισμό όπως ρεζέρβα, εργοστασιακές δέστρες εμπρός – πίσω.
Τις BASIC ήπιες εξορμήσεις μπορούν να ακολουθήσουν και τα εξοπλισμένα 4×4 που συμμετέχουν και στις ADVANCED χωρίς όμως να διαφοροποιηθεί η διαδρομή για τα συγκεκριμένα οχήματα.

Απαραίτητος εξοπλισμός: 

  • Την εργοστασιακή δέστρα εμπρός και πίσω
  • Ρεζέρβα
  • Ιμάντα ρυμούλκησης με 2 ναυτικά κλειδιά (πιστοποιημένα).

Εκτός από τον ατομικό εξοπλισμό ανάλογα με την εποχή απαραίτητα πάντα είναι:

  • Μποτάκια ορειβατικού τύπου τουλάχιστον 1 ζεύγος.
  • Γαλότσες για την χειμερινή περίοδο
  • Αδιάβροχο επάνω κάτω.
  • 2 Ζεύγη γάντια εργασίας καλής ποιότητας
  • Φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες