16.06.2023 – 18.06.2023 Φολόη με επιλογή Ξενώνα ή Base Camp στο Δάσος!

Με επιλογή άφιξης και Σάββατο πρωί.

Το Δάσος της Φολόης η τελευταία κατοικία των Κενταύρων, αποτελεί ιδανική επιλογή off road απόδρασης για όλη την οικογένεια. Με την φύση στα καλύτερα της συνδυάστε ένα μοναδικό οδοιπορικό περιπέτειας και δράσης για μεγάλους, με παιχνίδι στο ποτάμι για τα παιδιά και μπάνιο στον καταρράκτη για τους τολμηρούς.

Στο σπανιότερο δρυοδάσος της Ευρώπης τα χρώματα, τα αρώματα και οι ήχοι αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Στην επιλογή καταλύματος της αρεσκείας σας στην περιοχή υπολογίστε τα χιλιόμετρα στο σημείο βάσης-συνάντησης στο Δάσος της Φολόης.

Προτεινόμενα σημεία με απλά καταλύματα σε Κούμανη, Λάλα, Λάμπεια και ξενοδοχείο 4*Αρχαία Ολυμπία. Δυνατότητα παροχής εξοπλισμού για διαμονή στην ύπαιθρο σε σκηνή τύπου pop-up για δύο άτομα κατόπιν συνεννόησης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 16/06/2023: Ελεύθερη άφιξη στο σημείο της επιλογής σας ξενώνα ή ύπαιθρο. Φαγητό με ελεύθερη επιλογή σε ταβέρνα ή στο δάσος (φροντίστε για τις προμήθειες του φαγητού σας).

Σάββατο 17/06/2023: 11.00 η ώρα συνάντησης όλης της ομάδας σε προκαθορισμένο σημείο στο Δάσος της Φολόης. Offroading στο δάσος με αρκετό παιχνίδι και περάσματα δεξιοτεχνίας. Καφέ και ελαφρύ γεύμα στο ποτάμι, μπάνιο -κατά βούληση- στον καταρράκτη για μικρούς και μεγάλους. Από το σημείο αυτό θα ξεκινήσει η δύσκολη off road ανάβαση του ποταμού, με εντυπωσιακά περάσματα και αρκετή περιπέτεια. Όσοι το επιθυμούν ευκαιρία για περπάτημα σε ένα μοναδικό καταπράσινο τοπίο. Αρκετές στάσεις για ξεκούραση και φωτογραφίες. Έξοδος από την διαδρομή περίπου στις 17:00. Φαγητό με ελεύθερη επιλογή σε ταβέρνα ή στο δάσος (φροντίστε για τις προμήθειες του φαγητού σας).

Κυριακή 18/06/2023: Check-out για όσους μένουν σε καταλύματα. Στις 11.00 το πρωί συνάντηση όλης της ομάδας σε προκαθορισμένο σημείο στο Δάσος της Φολόης και αναχώρηση. Διάσχιση του ποταμού Ερύμανθου και μια γρήγορη βουτιά -για όσους θέλουν- στα πεντακάθαρα νερά του. Στάση στον καταρράκτη και στην συνέχεια από ασφάλτινη διαδρομή 30χλμ. έως την λίμνη του Λάδωνα. Στάση σε καφέ με θέα την λίμνη. Λασπομαχίες και διάσχιση του ποταμού Λάδωνα όχι μία, αλλά δύο φορές με αρκετό θέαμα και θέμα. Τέλος δραστηριότητας 15.00 – 16:00.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Απαραίτητος ατομικός εξοπλισμός παπούτσια αθλητικά για το περπάτημα στο ποτάμι, μαγιό και πετσέτα για όσους επιλέξουν μπάνιο στον καταρράκτη. Φροντίστε για τα ελαφριά γεύματα, νερό, κάθισμα σπαστό για ξεκούραση.

ΤΙΜΉ ΑΝΆ ΌΧΗΜΑ: 200 ευρώ

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Πλήρως εξοπλισμένα οχήματα συνοδείας – υποστήριξης με έμπειρους συνοδούς.
Σεμινάρια εκτός δρόμου οδήγησης αλλά και χρήσης εξοπλισμού.
Παροχή τεχνικής υποστήριξης.
Inverter 12v/220 v.a/c 2000 w.
Ψυγείο για ευπαθή προϊόντα (έαν ζητηθεί).
Παροχή συσκευής UHF ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ των οχημάτων.
Δορυφορικό τηλέφωνο.
Φαρμακείο Α΄Βοηθειών.
Φάκελος δραστηριότητας που περιλαμβάνει πρόγραμμα, δήλωση συμμετοχής, έντυπο με πληροφορίες και
συμβουλές για εκτός δρόμου οδήγηση.
Εφόσον το ζητήσετε, σας παρέχουμε κατάλογο εφοδίων, εξοπλισμού αλλά και έντυπο οδηγιών για ασφαλή
διαβίωση και επιβίωση στη φύση.

—————————————————————————————————————————

Η OFF ROAD ADVENTURES σχεδιάζει, διοργανώνει και πραγματοποιεί όλες τις δραστηριότητες για τετρακίνητα οχήματα με τη μέγιστη ασφάλεια και τα αυστηρότερα Ευρωπαϊκά Standards.

Τα οχήματα υποστήριξης είναι εφοδιασμένα με νέου τύπου εξειδικευμένο εξοπλισμό και είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις πλέον δύσκολες συνθήκες, εφόσον χρειαστεί.

Ημερομηνία λήξης εγγραφών: 05/06/2023

* Ελάχιστη συμμετοχή 6 οχήματα

Εκπαιδευτικές ήπιες διαδρομές με αρκετή περιπέτεια σε λάσπη, χιόνι, άμμο, νεροφαγώματα, ποτάμι ανάλογα με την εποχή. Ζήστε μία μοναδική 4×4 εμπειρία με την ασφάλεια και την τεχνογνωσία των έμπειρων εκπαιδευτών που θα βρίσκονται δίπλα σας με το όχημα συνοδείας.
Οι διαδρομές επιπέδου BASIC απευθύνονται σε όσους έχουν οχήματα 4×4 με κοντές σχέσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων (LOW) και εργοστασιακό εξοπλισμό όπως ρεζέρβα, εργοστασιακές δέστρες εμπρός – πίσω.
Τις BASIC ήπιες εξορμήσεις μπορούν να ακολουθήσουν και τα εξοπλισμένα 4×4 που συμμετέχουν και στις ADVANCED χωρίς όμως να διαφοροποιηθεί η διαδρομή για τα συγκεκριμένα οχήματα.

Απαραίτητος εξοπλισμός: 

  • Την εργοστασιακή δέστρα εμπρός και πίσω
  • Ρεζέρβα
  • Ιμάντα ρυμούλκησης με 2 ναυτικά κλειδιά (πιστοποιημένα).

Εκτός από τον ατομικό εξοπλισμό ανάλογα με την εποχή απαραίτητα πάντα είναι:

  • Μποτάκια ορειβατικού τύπου τουλάχιστον 1 ζεύγος.
  • Γαλότσες για την χειμερινή περίοδο
  • Αδιάβροχο επάνω κάτω.
  • 2 Ζεύγη γάντια εργασίας καλής ποιότητας
  • Φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες