21.12.2019 – 26.12.2019 Χριστούγεννα στην καρδιά της Πίνδου

Είναι ένα από τα λιγοστά σημεία στην ορεινή Ελλάδα με τις καλύτερες και ασφαλέστερες προδιαγραφές για χειμερινό off road.

Μικρές χιλιομετρικές αποστάσεις αλλά με έντονο off road ενδιαφέρον.

Άφθονες εδαφικές δυσκολίες με έντονα την λάσπη, τα ποτάμια αλλά και το χιόνι! Το καλό όμως είναι ότι μπορείς να παίζεις όλη την ημέρα και σύντομα να είσαι στον ξενώνα.

Ένα πρόβλημα που συναντάμε το τελευταίο διάστημα στις ορεινές και όχι μόνο περιοχές, είναι η έλλειψη πρατηρίων καυσίμων που είναι ένας σοβαρός λόγος για την επιλογή της βάσης μιας πολυήμερης δραστηριότητας. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει πρατήριο καυσίμων και το σημείο συνάντησης θα είναι εκεί καθημερινά με ώρα αναχώρησης 11:00.

Η πόλη των Γρεβενών σε ήπιες καιρικές συνθήκες απέχει ½ ώρα.

To μόνο δύσκολο στην περιοχή αυτή είναι οι λιγοστοί ξενώνες και για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να κάνετε την κράτηση έγκαιρα!

Ξενώνες υπάρχουν στο χωριό Μικρολίβαδο αλλά και στην Κρανιά.

Καθημερινά μαζί σας να έχετε ελαφρύ γεύμα και νερό (από τον ξενώνα) αφού θα γίνονται αρκετές στάσεις για ξεκούραση και φωτογραφίες, αλλά και εφεδρικό ζεστό ρουχισμό.

1η μέρα Σάββατο 21/12 άφιξη ελεύθερη στον ξενώνα της επιλογής σας.

2η μέρα Κυριακή 22/12 λίμνη Αώου – Φλέγγα. Διαδρομή σε Μαυρόπευκα στην βορεινή πλευρά της Τσούκα Ρόσσα διασχίζοντας ποτάμια αλλά και αλπικά οροπέδια. Επιστροφή περίπου 18:00 – 19:00

3η μέρα Δευτέρα 23/12 Χάσια όρη. Μια αρκετά περιπετειώδη διαδρομή σε ένα από τα πλέον λασποβούνια της Ελλάδας. Επιστροφή αργά το απόγευμα.

4η μέρα Τρίτη 24/12 Διάσχιση διάβασης Κατάρας με εναλλαγές στα τοπία, αφού το έντονο ανάγλυφο της περιοχής συνθέτη την πιο όμορφη εικόνα στα σύνορα της νότιας και της βόρειας Πίνδου! Επιστροφή περίπου 18:00.

5η μέρα Τετάρτη 25/12 με βορεινή πορεία πεδιάδα Σπανού και θα επιχειρήσουμε την είσοδο στην ζεστή κοιλάδα. Η διαδρομή θα εξαρτηθεί από τα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών. Επιστροφή αργά το απόγευμα.

6η μέρα 26/12 ημέρα επιστροφής και για όσους το επιθυμούν μικρή off road διαδρομή προς την Καλαμπάκα όπου και θα λήξη η δραστηριότητα σε πλυντήριο και πρατήριο καυσίμων.

ΚΟΣΤΟΣ ANA ΟΧΗΜΑ: 200€

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Πλήρως εξοπλισμένα οχήματα συνοδείας – υποστήριξης με έμπειρους συνοδούς.
Σεμινάρια εκτός δρόμου οδήγησης αλλά και χρήσης εξοπλισμού.
Παροχή τεχνικής υποστήριξης.
Inverter 12v/220 v.a/c 2000 w.
Ψυγείο για ευπαθή προϊόντα (εαν ζητηθεί).
Παροχή συσκευής UHF ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ των οχημάτων.
Δορυφορικό τηλέφωνο.
Φαρμακείο Α΄Βοηθειών.
Φάκελος δραστηριότητας που περιλαμβάνει πρόγραμμα, δήλωση συμμετοχής, έντυπο με πληροφορίες και
συμβουλές για εκτός δρόμου οδήγηση.
Εφόσον το ζητήσετε, σας παρέχουμε κατάλογο εφοδίων, εξοπλισμού αλλά και έντυπο οδηγιών για ασφαλή
διαβίωση και επιβίωση στη φύση.

—————————————————————————————————————————

Η OFF ROAD ADVENTURES σχεδιάζει, διοργανώνει και πραγματοποιεί όλες τις δραστηριότητες για τετρακίνητα οχήματα με τη μέγιστη ασφάλεια και τα αυστηρότερα Ευρωπαϊκά Standards.

Τα οχήματα υποστήριξης είναι εφοδιασμένα με νέου τύπου εξειδικευμένο εξοπλισμό και είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις πλέον δύσκολες συνθήκες, εφόσον χρειαστεί.

Ημερομηνία λήξης εγγραφών: Ανάλογα με την διαθεσιμότητα δωματίων

* Ελάχιστη συμμετοχή 8 οχήματα

Εκπαιδευτικές ήπιες διαδρομές με αρκετή περιπέτεια σε λάσπη, χιόνι, άμμο, νεροφαγώματα, ποτάμι ανάλογα με την εποχή. Ζήστε μία μοναδική 4×4 εμπειρία με την ασφάλεια και την τεχνογνωσία των έμπειρων εκπαιδευτών που θα βρίσκονται δίπλα σας με το όχημα συνοδείας.
Οι διαδρομές επιπέδου BASIC απευθύνονται σε όσους έχουν οχήματα 4×4 με κοντές σχέσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων (LOW) και εργοστασιακό εξοπλισμό όπως ρεζέρβα, εργοστασιακές δέστρες εμπρός – πίσω.
Τις BASIC ήπιες εξορμήσεις μπορούν να ακολουθήσουν και τα εξοπλισμένα 4×4 που συμμετέχουν και στις ADVANCED χωρίς όμως να διαφοροποιηθεί η διαδρομή για τα συγκεκριμένα οχήματα.

Απαραίτητος εξοπλισμός: 

  • Την εργοστασιακή δέστρα εμπρός και πίσω
  • Ρεζέρβα
  • Ιμάντα ρυμούλκησης με 2 ναυτικά κλειδιά (πιστοποιημένα).

Εκτός από τον ατομικό εξοπλισμό ανάλογα με την εποχή απαραίτητα πάντα είναι:

  • Μποτάκια ορειβατικού τύπου τουλάχιστον 1 ζεύγος.
  • Γαλότσες για την χειμερινή περίοδο
  • Αδιάβροχο επάνω κάτω.
  • 2 Ζεύγη γάντια εργασίας καλής ποιότητας
  • Φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες
xrist
xrist