02.09.2022 – 04.09.2022 Ανάβαση στον Όλυμπο

Με επιλογή διαμονής Ύπαιθρο (σκηνή ή καταφύγιο) – Ξενώνα στον Αγ. Δημήτριο.

Ανάβαση στο βουνό των Θεών, μία διαδρομή γεμάτη μύθους και εικόνες απαράμιλλης και μοναδικής ομορφιάς. Off road και πεζοπορία μέχρι την κορυφή του Ολύμπου ή μέχρι όπου αντέχετε με συλλογική και μεθοδευμένη προσπάθεια.

Μία δραστηριότητα που δεν απευθύνεται μόνο σε κατόχους 4×4 αλλά και σε μεμονωμένους περιηγητές.

Η πεζοπορική διαδρομή στο χέρσο της Αλπικής ζώνης με τον ρυθμό της παρέας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες ικανότητες. Αντίθετα χρειάζεται θέληση, υπομονή, πειθαρχία και σε καμία περίπτωση απερισκεψίες. Απαραίτητο για τις στιγμές η φωτογραφική μηχανή και όλα όσα θα δοθούν στους συμμετέχοντες. “Σημαντικές πληροφορίες” που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε πριν την αναχώρηση.

Παρασκευή 02/09/2022 ελεύθερη άφιξη στα σημεία διαμονής.

Όσοι επιλέξουν για διαμονή τα καλύβια Χρηστάκη θα φτάσουν μέσω Ελασσόνας και ανηφορικού βατού χωματόδρομου 20χλμ. περίπου 1 ώρα.

Σάββατο 03/09: Συνάντηση όλης της ομάδας στις 12:00 στην βάση στα καλύβια Χρηστάκη. Ενημέρωση της ομάδας για τις λεπτομέρειες της διαδρομής, οδηγίες για ασφαλή ανάβαση και έλεγχος προβλεπόμενου ατομικού εξοπλισμού.

Και ξεκινάμε την πεζοπορική ανάβαση από βατό μονοπάτι. Σε 1,5 με 2 ώρες θα έχουμε φτάσει στην θέση Σκάλα. Από εκεί και για όσους το επιλέξουν συνεχίζουμε την πεζοπορική διαδρομή από δύσκολο μονοπάτι για την κορυφή του Ολύμπου διάρκειας 1 ώρας.

Επιστροφή από την κορυφή στην Σκάλα σε περίπου 2 ώρες. Ακολουθεί σεμινάριο επιβίωσης σε αλπικό περιβάλλον προσανατολισμού και χρήση πυξίδας με την συμμετοχή όλων. Διανυκτέρευση της ομάδας στα σημεία επιλογής σε καλύβια Χρηστάκη (καταφύγιο έκτακτης ανάγκης ή σκηνή) αλλά και στο χωριό Άγιος Δημήτριος σε ξενώνα.

Κυριακή 04/9: Συνάντηση και των 2 ομάδων (ξενώνα/ύπαιθρο) στις 11:30 στην θέση Καραγκούνη Η ομάδα από τα Καλύβια Χρηστάκη αναχωρεί στις 10:30 ακολουθώντας χωμάτινη διαδρομή.

Offroading προς την Καρυά στάση στην Μονή Σπαρμού και στην συνέχεια off road προς το Δάσος του Κάτω Ολύμπου και άφιξη στον Παλαιό Άγιο Παντελεήμονα.

Έξοδος – Εθνική. Επιστροφή.

ΤΙΜΉ ΑΝΆ ΌΧΗΜΑ: 250 ευρώ

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Πλήρως εξοπλισμένα οχήματα συνοδείας – υποστήριξης με έμπειρους συνοδούς.
Σεμινάρια εκτός δρόμου οδήγησης αλλά και χρήσης εξοπλισμού.
Παροχή τεχνικής υποστήριξης.
Inverter 12v/220 v.a/c 2000 w.
Ψυγείο για ευπαθή προϊόντα (έαν ζητηθεί).
Παροχή συσκευής UHF ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ των οχημάτων.
Δορυφορικό τηλέφωνο.
Φαρμακείο Α΄Βοηθειών.
Φάκελος δραστηριότητας που περιλαμβάνει πρόγραμμα, δήλωση συμμετοχής, έντυπο με πληροφορίες και
συμβουλές για εκτός δρόμου οδήγηση.
Εφόσον το ζητήσετε, σας παρέχουμε κατάλογο εφοδίων, εξοπλισμού αλλά και έντυπο οδηγιών για ασφαλή
διαβίωση και επιβίωση στη φύση.

—————————————————————————————————————————

Η OFF ROAD ADVENTURES σχεδιάζει, διοργανώνει και πραγματοποιεί όλες τις δραστηριότητες για τετρακίνητα οχήματα με τη μέγιστη ασφάλεια και τα αυστηρότερα Ευρωπαϊκά Standards.

Τα οχήματα υποστήριξης είναι εφοδιασμένα με νέου τύπου εξειδικευμένο εξοπλισμό και είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις πλέον δύσκολες συνθήκες, εφόσον χρειαστεί.

Ημερομηνία λήξης εγγραφών: 25/08/2022

* Ελάχιστη συμμετοχή 8 οχήματα

Εκπαιδευτικές ήπιες διαδρομές με αρκετή περιπέτεια σε λάσπη, χιόνι, άμμο, νεροφαγώματα, ποτάμι ανάλογα με την εποχή. Ζήστε μία μοναδική 4×4 εμπειρία με την ασφάλεια και την τεχνογνωσία των έμπειρων εκπαιδευτών που θα βρίσκονται δίπλα σας με το όχημα συνοδείας.
Οι διαδρομές επιπέδου BASIC απευθύνονται σε όσους έχουν οχήματα 4×4 με κοντές σχέσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων (LOW) και εργοστασιακό εξοπλισμό όπως ρεζέρβα, εργοστασιακές δέστρες εμπρός – πίσω.
Τις BASIC ήπιες εξορμήσεις μπορούν να ακολουθήσουν και τα εξοπλισμένα 4×4 που συμμετέχουν και στις ADVANCED χωρίς όμως να διαφοροποιηθεί η διαδρομή για τα συγκεκριμένα οχήματα.

Απαραίτητος εξοπλισμός: 

  • Την εργοστασιακή δέστρα εμπρός και πίσω
  • Ρεζέρβα
  • Ιμάντα ρυμούλκησης με 2 ναυτικά κλειδιά (πιστοποιημένα).

Εκτός από τον ατομικό εξοπλισμό ανάλογα με την εποχή απαραίτητα πάντα είναι:

  • Μποτάκια ορειβατικού τύπου τουλάχιστον 1 ζεύγος.
  • Γαλότσες για την χειμερινή περίοδο
  • Αδιάβροχο επάνω κάτω.
  • 2 Ζεύγη γάντια εργασίας καλής ποιότητας
  • Φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες