18.06.2021 – 21.06.2021 Αγ. Πνεύματος στη λίμνη Πλαστήρα

Με ξενώνα της επιλογής σας ή με BASE CAMP στις όχθες της λίμνης

Δράση και απόλαυση off road οδήγησης σε μία περιπετειώδης διαδρομή. Δραστηριότητα για όλη την οικογένεια σε μοναδικό τοπίο. Παιχνίδι για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους σε χωματόδρομους, λίμνες και ποτάμια.

Χαλάρωση, δράση, παιχνίδι και εκπαίδευση σε φυσικό terrain. Ανακαλύψτε πανέμορφες διαδρομές και τοπία και αναμετρηθείτε με τα όρια του τετρακίνητου σας.

Εκτός από την διαμονή σε ξενώνα οι συμμετέχοντες θα έχουν την επιλογή και με διαμονή στην ύπαιθρο αφού θα έχει στηθεί καταυλισμός στην παραλίμνια δυτική περιοχή.

Φροντίστε για την έγκαιρη κράτηση σε ξενώνα της περιοχής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Παρασκευή 18/06 ελεύθερη άφιξη σε ξενώνα της περιοχής (Καλύβια ή Νεοχώρι) ή BASE CAMP που θα έχουμε οργανώσει από νωρίς το απόγευμα σε προκαθορισμένο σημείο.
Άφιξη και τακτοποίηση γύρω από την φωτιά. Ελεύθερη επιλογή φαγητού με δικά σας μέσα ή ταβέρνα στο χωριό Καλύβια.

Σάββατο 19/06 Υπάρχει η δυνατότητα καθημερινά για πλήρες πρωινό σε κοντινό καφέ για όσους από εμάς θα μένουν στην ύπαιθρο. Αναχώρηση 10:30.

Στόχος μας η ανατολική οροσειρά των Αγράφων. Μοναδικά τοπία με θέα το Βουτσικάκι και στάση στον Πρ. Ηλία για ελαφρύ μεζέ και τσίπουρο. Η διαδρομή προς τον Χάβο -ανάλογα με τις βροχοπτώσεις στην περιοχή- θα έχει αρκετό παιχνίδι.

Οff road διαδρομή με θεαματικά περάσματα σε έλατα και οξιές. Επιστροφή περίπου 18:00. Ελεύθερη επιλογή φαγητού με δικά σας μέσα στο Base camp ή ταβέρνα στο χωριό Καλύβια.

Κυριακή 20/06 μετά το πρωινό ξεκινάμε για περιπέτεια στην παραλίμνια περιοχή. Επίσκεψη σε ορμητήριο δραστηριοτήτων για μικρά και μεγάλα παιδιά! Φωτογραφίες σε όμορφα τοπία και διαδρομές με πολύ παιχνίδι στην λάσπη σε μικρή απόσταση από το χωριό. Στάση για σνακ-καφέ. Συνεχίζουμε με οff road έκπληξη. Επιστροφή στην βάση μας. Ελεύθερη επιλογή φαγητού με δικά σας μέσα ή ταβέρνα στο χωριό Καλύβια. Για όσους θέλουν λοιπόν πάρτε την σκηνή σας και ελάτε να διαβιώσουμε στην ύπαιθρο.

Δευτέρα 21/06 Ο δρόμος της επιστροφής περνάει από τον ορεινό όγκο της Βουλγάρας. Μία άγνωστη και πανέμορφη χωμάτινη περιπετειώδης διαδρομή με απίστευτες εναλλαγές τοπίων που θα μας οδηγήσει στην λίμνη κοντά στα Πιτσιωτά για καφέ. Έξοδος κοντά στην Μακρακώμη, όπου και θα λήξει η δραστηριότητα αργά το απόγευμα. Για όσους θέλουν λοιπόν πάρτε την σκηνή σας και ελάτε να διαβιώσουμε στην ύπαιθρο.

Για όσους όμως επιλέξουν ξενώνα, μπορούν μετά το δείπνο να έρχονται και να ετοιμάζουν το δείπνο τους στον καταυλισμό μας για ποτό και χαλάρωση. (μην ξεχάσετε καθίσματα και τραπέζι)

Η ώρα και το σημείο συνάντησης- αναχώρησης της ομάδας θα δίνεται από την προηγούμενη το βράδυ στους συμμετέχοντες.

* Έως τις 18.00 – περίπου- η επιστροφή σε ξενώνα.
Γενικά το 3ημερο θα έχει λίγα χλμ. με αρκετές στάσεις για μικρούς και μεγάλους!

Το πρόγραμμα των διαδρομών καθώς και οι ώρες άφιξης-αναχώρησης ενδέχεται να τροποποιηθούν ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα, για λόγους ασφαλείας.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν καθημερινά μαζί τους σνακ, νερό, κατάλληλο ρουχισμό, μποτάκια ορειβατικού τύπου και εφεδρικό ρουχισμό.

ΤΙΜΉ ΑΝΆ ΌΧΗΜΑ: 200 ευρώ

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Πλήρως εξοπλισμένα οχήματα συνοδείας – υποστήριξης με έμπειρους συνοδούς.
Σεμινάρια εκτός δρόμου οδήγησης αλλά και χρήσης εξοπλισμού.
Παροχή τεχνικής υποστήριξης.
Inverter 12v/220 v.a/c 2000 w.
Ψυγείο για ευπαθή προϊόντα (εαν ζητηθεί).
Παροχή συσκευής UHF ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ των οχημάτων.
Δορυφορικό τηλέφωνο.
Φαρμακείο Α΄Βοηθειών.
Φάκελος δραστηριότητας που περιλαμβάνει πρόγραμμα, δήλωση συμμετοχής, έντυπο με πληροφορίες και
συμβουλές για εκτός δρόμου οδήγηση.
Εφόσον το ζητήσετε, σας παρέχουμε κατάλογο εφοδίων, εξοπλισμού αλλά και έντυπο οδηγιών για ασφαλή
διαβίωση και επιβίωση στη φύση.

—————————————————————————————————————————

Η OFF ROAD ADVENTURES σχεδιάζει, διοργανώνει και πραγματοποιεί όλες τις δραστηριότητες για τετρακίνητα οχήματα με τη μέγιστη ασφάλεια και τα αυστηρότερα Ευρωπαϊκά Standards.

Τα οχήματα υποστήριξης είναι εφοδιασμένα με νέου τύπου εξειδικευμένο εξοπλισμό και είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις πλέον δύσκολες συνθήκες, εφόσον χρειαστεί.

Ημερομηνία λήξης εγγραφών: 11/06/2021

* Ελάχιστη συμμετοχή 8 οχήματα

Εκπαιδευτικές ήπιες διαδρομές με αρκετή περιπέτεια σε λάσπη, χιόνι, άμμο, νεροφαγώματα, ποτάμι ανάλογα με την εποχή. Ζήστε μία μοναδική 4×4 εμπειρία με την ασφάλεια και την τεχνογνωσία των έμπειρων εκπαιδευτών που θα βρίσκονται δίπλα σας με το όχημα συνοδείας.
Οι διαδρομές επιπέδου BASIC απευθύνονται σε όσους έχουν οχήματα 4×4 με κοντές σχέσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων (LOW) και εργοστασιακό εξοπλισμό όπως ρεζέρβα, εργοστασιακές δέστρες εμπρός – πίσω.
Τις BASIC ήπιες εξορμήσεις μπορούν να ακολουθήσουν και τα εξοπλισμένα 4×4 που συμμετέχουν και στις ADVANCED χωρίς όμως να διαφοροποιηθεί η διαδρομή για τα συγκεκριμένα οχήματα.

Απαραίτητος εξοπλισμός: 

  • Την εργοστασιακή δέστρα εμπρός και πίσω
  • Ρεζέρβα
  • Ιμάντα ρυμούλκησης με 2 ναυτικά κλειδιά (πιστοποιημένα).

Εκτός από τον ατομικό εξοπλισμό ανάλογα με την εποχή απαραίτητα πάντα είναι:

  • Μποτάκια ορειβατικού τύπου τουλάχιστον 1 ζεύγος.
  • Γαλότσες για την χειμερινή περίοδο
  • Αδιάβροχο επάνω κάτω.
  • 2 Ζεύγη γάντια εργασίας καλής ποιότητας
  • Φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες