06.10.2019 – 16.10.2019 Ρουμανία 

Τρανσυλβανία η 2η μεγαλύτερη οροσειρά της Ευρώπης – Καρπάθια Όρη – Apuseni Mountains – λίμνη Valea – φαράγγι Bicaz – ορυχείο Salina – Βear’s Cave – Castle Bran είναι μέρος των τοποθεσιών που θα διασχίσουμε στο 10ήμερο αυτό ταξίδι.
Για να μπορέσουμε να είμαστε ευέλικτοι στους χρόνους αλλά και στις off road διασχίσεις στα δάση και τα δύσβατα οροπέδια της Ρουμανίας, θα πρέπει να διανυκτερεύσουμε και στην ύπαιθρο, απολαμβάνοντας έτσι και τα υπέροχα τοπία πρωί και βράδυ.
Οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν με επιλογή σε ξενοδοχείο/ξενώνα ή free camp αλλά και σε συνδυασμό όπου αυτό είναι εφικτό.
Oι βροχές την περίοδο αυτή συνήθως έχουν ξεκινήσει και οι περισσότερες διαδρομές θα έχουν αρκετή λάσπη, για τον λόγο αυτό τα οχήματα και τα πληρώματα θα πρέπει να είναι κατάλληλα εφοδιασμένα με τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Στόχος της δραστηριότητας είναι να εξερευνήσουμε τις περιοχές αυτές διασχίζοντας τις καλύτερες τοποθεσίες με ελεγχόμενες χρονικά διαδρομές off road.
Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία και τους ξενώνες θα πραγματοποιηθούν από τους συμμετέχοντες μετά την λήξη των συμμετοχών.
Το κόστος για 6 διανυκτερεύσεις με πρωινό θα είναι περίπου στα 300€ και δεν περιλαμβάνεται στην τιμή του κόστους συνοδείας.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί φάκελος με τον απαραίτητο εξοπλισμό, η διαδρομή σε ηλεκτρονική μορφή με όλες τις λεπτομέρειες.
Μετά την λήξη των συμμετοχών θα γίνει συνάντηση των πληρωμάτων και ενημέρωση για τις λεπτομέρειες του ταξιδιού.
Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει το όχημα σας να διαθέτει:

1) Ηλεκτρικό εργάτη.

2) Ελαστικά τουλάχιστον Αll Terrain

3) Τον απαραίτητο εξοπλισμό για την υπαίθρια διαμονή – διατροφή!

· 1η μέρα Κυριακή 06/10/2019 ώρα 08:00 αναχώρηση από Προμαχώνα. πορεία για Σόφια – διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στις όχθες του Δούναβη στην πόλη Orsova 500χλμ 7ώρες.

· 2η μέρα Δευτέρα 07/10/2019 διάσχιση του οροπεδίου Cuntu από δύσβατες και αχαρτογράφητες διαδρομές. Διανυκτέρευση στο οροπέδιο. Ελεύθερο camp

· 3η μέρα Τρίτη 08/10/2019 πορεία για την λίμνη Marului Μια διαδρομή με αρκετή εξερεύνηση και αναπάντεχο offroad διασχίζοντας οροπέδια έως την νότια πλευρά της λίμνης και αργά το απόγευμα άφιξη Sarmizagetusa. Διαμονή σε ξενώνα.

· 4η μέρα Τετάρτη 09/10/19 Cincis – Brad – offroad στην διαδρομή Luncsoara άφιξη στο Chiscau μέσω της ορεινής διάβασης Bιhor. επίσκεψη στο Bear Cave και off road διάσχιση του εθνικού πάρκου Αpuseni διανυκτέρευση Cascada Valu Miresei. Διαμονή σε ελεύθερο camp

· 5η μέρα Πέμπτη 10/10/19 Συνεχίζουμε την διάσχιση με χαλαρές διαδρομές έως και την Turda. Διαμονή σε ξενώνα .

· 6η μέρα Παρασκευή 11/10/19 Περιήγηση στο ορυχείο Salina Χαλαρή διαδρομή Jibou – Baia Mare διανυκτέρευση λίμνη Firiza ελεύθερο camp .

· 7η μέρα Σάββατο 12/10/19– ανάβαση off road στο οροπέδιο Izvoare με αρκετές προκλήσεις και αναπάντεχα – Οcna Sugatag – ελεύθερο camp.

· 8η μέρα Κυριακή 13/10/19 αναχώρηση για το πέρασμα του Prislop και off road στα Καρπάθια Όρη. Άφιξη στην λίμνη Bicaz. Διαμονή σε ξενώνα

· 9η μέρα Δευτέρα 14/10/19 αναχώρηση για να διασχίσουμε την όμορφη διαδρομή στο φαράγγι Bicaz. Συνεχίζουμε on road για την επόμενη διανυκτέρευση και άφιξη στην παλιά πόλη της Sighisoara, περιήγηση. Διαμονή σε ξενοδοχείο

· 10η μέρα Τρίτη 15/10/19 αναχώρηση για την γνωστή ορεινή διάβαση Transfagarasan και την αλπική λίμνη Balea. Στην συνέχεια πορεία για το Βran. Επίσκεψη στο κάστρο Peles στην Σινάια! Άφιξη στην Κραιόβα. Διαμονή σε ξενοδοχείο.

11η μέρα 16/10/19 πορεία για Ελλάδα – Προμαχώνας. Λήξη δραστηριότητας.

%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%b1-2019

ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΟΧΗΜΑ : 800€
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗ ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΗΜΑ: 1500€

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Πλήρως εξοπλισμένα οχήματα συνοδείας – υποστήριξης με έμπειρους συνοδούς.
Σεμινάρια εκτός δρόμου οδήγησης αλλά και χρήσης εξοπλισμού.
Παροχή τεχνικής υποστήριξης.
Inverter 12v/220 v.a/c 2000 w.
Ψυγείο για ευπαθή προϊόντα (εαν ζητηθεί).
Παροχή συσκευής UHF ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ των οχημάτων.
Δορυφορικό τηλέφωνο.
Φαρμακείο Α΄Βοηθειών.
Φάκελος δραστηριότητας που περιλαμβάνει πρόγραμμα, δήλωση συμμετοχής, έντυπο με πληροφορίες και
συμβουλές για εκτός δρόμου οδήγηση.
Εφόσον το ζητήσετε, σας παρέχουμε κατάλογο εφοδίων, εξοπλισμού αλλά και έντυπο οδηγιών για ασφαλή
διαβίωση και επιβίωση στη φύση.

Ελάχιστος αριθμός οχημάτων: 6

—————————————————————————————————————————

Η OFF ROAD ADVENTURES σχεδιάζει, διοργανώνει και πραγματοποιεί όλες τις δραστηριότητες για τετρακίνητα οχήματα με τη μέγιστη ασφάλεια και τα αυστηρότερα Ευρωπαϊκά Standards.

Τα οχήματα υποστήριξης είναι εφοδιασμένα με νέου τύπου εξειδικευμένο εξοπλισμό και είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις πλέον δύσκολες συνθήκες, εφόσον χρειαστεί.

Ημερομηνία λήξης εγγραφών: 05/09/2019

Περιπέτεια αυξημένης δυσκολίας για οχήματα 4×4 με συγκεκριμένες προδιαγραφές όπως ηλεκτρικός εργάτης, λάστιχα mud terrain και όσα αναγράφονται στην κάθε εξόρμηση ξεχωριστά.
Συνθήκες πορείας σε λάσπη, χιόνι, άμμο, νεροφαγώματα και ποτάμι ανάλογα την εποχή με την ασφάλεια και την τεχνογνωσία των έμπειρων εκπαιδευτών που θα βρίσκονται δίπλα σας με το όχημα συνοδείας.
Οι διαδρομές ADVANCED απευθύνονται σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν τα όρια του τετρακίνητου τους σε τεχνικές οδήγησης 4×4 σε σκληρό offroading.
Οι συμμετέχοντες που εκπαιδεύονται σε οδήγηση, διαβίωση, πλοήγηση απολαμβάνουν και το παιχνίδι σε ανεξερεύνητες διαδρομές, πάντα με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Απαραίτητος εξοπλισμός:

 • Ηλεκτρικό εργάτη
 • Τροχαλία με ναυτικό κλειδί
 • Ελαστικά mud terrain
 • Για ορισμένους τύπους οχημάτων ανάρτηση βελτιωμένη καθ’ ύψος τουλάχιστον στο 1ο επίπεδο (2’’ inch)
 • Ιμάντα ρυμούλκησης με 2 ναυτικά κλειδιά και γάντζους για γρήγορη και εύκολη πρόσδεση.
 • Τσάπα – πριόνι –Ρεζέρβα – γρύλο.
 • Οδική βοήθεια.

Εκτός από τον ατομικό εξοπλισμό ανάλογα με την εποχή απαραίτητα πάντα είναι:

 • Μποτάκια ορειβατικού τύπου τουλάχιστον 1 ζεύγος.
 • Γαλότσες για την χειμερινή περίοδο
 • Αδιάβροχο επάνω κάτω.
 • 2 Ζεύγη γάντια εργασίας καλής ποιότητας
 • Φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες
romania-2018-1024x550-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf
romania-2018-1024x550-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf