29.12.2018 – 06.01.2019 Πρωτοχρονιά – Φώτων στην καρδιά της Πίνδου

Νομίζω ότι η συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να μας καλύψει όλες της offroad ανάγκες και με το παραπάνω.
Λίμνες ποτάμια φαράγγια λάσπη χιόνι νεροφαγώματα μοναδικά τοπία την κατάλληλη εποχή αλλά το σπουδαιότερο είναι η ησυχία του τοπίου.
Μια περιοχή μακριά από τα πολύβουα αστικά κέντρα και όχι μόνο.

Εδώ θα έχουμε όλες τις ανέσεις σε οικογενειακό περιβάλλον και στις πλέον προσιτές τιμές στους 2 πρώτους κατά σειρά ξενώνες.
Οι προτεινόμενοι αλλά και οι μοναδικοί ξενώνες στην ευρύτερη περιοχή και για έγκαιρη κράτηση είναι:
http://www.mikrolivado.gr/ Μικρολίβαδο
http://raptis-resort.gr/ Τρίκωμο
http://www.lamoara.com/ Κρανιά
http://www.pindosresort.gr/ στην είσοδο της Κρανιάς έξω από το χωριό στο δάσος.

Παρασκευή 28/12 ελεύθερη άφιξη σε ξενώνα της επιλογής σας εφόσον φροντίσετε για την έγκαιρη κράτηση λόγο της περιορισμένης διαθεσιμότητας.

Σάββατο 29/12 αναχώρηση 10:30 – 11:00 από το πρατήριο καυσίμων στην Κρανιά για τον Εθνικό Δρυμό με περιπετειώδης καταστάσεις και πολλές στάσεις για φωτογραφίες αλλά και για τα σχετικά όπως θα γίνεται και κάθε μέρα!Επιστροφή στον ξενώνα αργά το απόγευμα για φαγητό στον ξενώνα.

Κυριακή 30/12 το σημείο συνάντησης θα δοθεί από την προηγούμενη και θα είναι ανάλογα με την τοποθεσία και τις κρατήσεις στους ξενώνες.
Ξεκινάμε για τα ποτάμια της περιοχής με αρκετή περιπέτεια και ίσως καταφέρουμε να τα διασχίσουμε! Επιστροφή αργά το απόγευμα για φαγητό στον ξενώνα.

Δευτέρα 31/12 συνάντηση 10:30 στο πρατήριο καυσίμων στην Κρανιά. Η διαδρομή θα έχει αρκετή περιπέτεια και ίσως συναντήσουμε κομμένους δρόμους. Πλατανιστός Μαλακάσι Ρέμα Χάος – Χιονοδρομικό Ανήλιου για καφέ. Επιστροφή από Μηλιά αργά το απόγευμα. Η διαδρομή ίσως γίνει και αντίστροφα και ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν επηρεάσει την περιοχή.
Εάν συμφωνήσουν οι συμμετέχοντες όλη η ομάδα θα συναντηθεί στο Μικρολίβαδο για φαγητό και την υποδοχή του νέου χρόνου.

Τρίτη 01/01/2019 Συνάντηση 11:00 στην Κρανιά και ξεκινάμε για την ανάβαση στα Χάσια Όρη και τις περιπετειώδης λασπωμένες διαδρομές για όσους τα καταφέρουν. Ανάλογα με τα οχήματα θα επιλέξουμε και την διαδρομή. Η ομάδα θα χωριστεί σε 2 διαφορετικές διαδρομές και θα συναντηθεί σε σημείο για ελαφρύ γεύμα. Επιστροφή στον ξενώνα αργά το απόγευμα

Τετάρτη 02/01 συνάντηση στην Κρανιά 11:00. Διαδρομή στην λίμνη του Αώου διάσχιση στο ρέμα του Χάβου και άφιξη στην Βωβούσα για φαγητό. Επιστροφή από άσφαλτο και βατό χωματόδρομο.

Πέμπτη 03/01 συνάντηση στην Κρανιά 11:00 για την Μονή Γόργιανης και τις μοναδικές κλειστές διαδρομές με λασπωμένες ανηφορικές. Σημεία πανέμορφα με εναλλαγές παραστάσεων τοπίων.
Η διαδρομή θα έχει αρκετό offroad και τεχνικά περάσματα για όλους. Επιστροφή ξενώνα περίπου 17:00

Παρασκευή 04/01 Σημείο συνάντησης ο ξενώνας στο Μικρολίβαδο 10:00. Αναχώρηση για τον Γράμμο και το ομώνυμο χωριό. Στάση στην λίμνη των Αρρένων για ελαφρύ γεύμα. Άφιξη στο καταφύγιο.

Εκεί θα έχουμε κανονίσει διανυκτέρευση και δείπνο, χωρίς να αλλάζουν οι κρατήσεις στους ξενώνες. Φυσικά θα υπάρχει και η δυνατότητα διανυκτέρευσης σε σκηνή μαζί με το όχημα συνοδείας για όσους το επιθυμούν! Σε περίπτωση που κάποιος δεν επιθυμεί να διανυκτερεύσει στο καταφύγιο, το όχημα συνοδείας θα τον οδηγήσει έως τον κεντρικό και από εκεί θα επιστρέψει από ασφάλτινη διαδρομή στον ξενώνα 2 ώρες περίπου. Όλα αυτά μετά από συνεννόηση στην δήλωση συμμετοχής.

Σάββατο 05/01 μετά το πρωινό αναχώρηση 10:00 – 11:00 για το Όρος Βόιο. Διαδρομές αχαρτογράφητες ξεχασμένες στο χρόνο. Συχνές στάσεις και επιστροφή στον ξενώνα από ασφάλτινη διαδρομή.

Κυριακή 06/01 συνάντηση στην Κρανιά στο πρατήριο καυσίμων 11:00. Με ανατολική κατεύθηνση προς το Κακοπλεύρι και την δύσκολη ανάβαση άφιξη στον Πρ. Ηλία για ελαφρύ γεύμα.
Η επιστροφή προς την έξοδο για την Καλαμπάκα θα έχει θέμα!

Άφιξη σε πρατήριο καυσίμων για πλύσιμο και ανασυγκρότηση περίπου 16:00.

Καθημερινά θα γίνονται αρκετές στάσεις για ξεκούραση και φωτογραφίες αλλά και για ελαφριά γεύματα.
Να έχετε πάντα μαζί σας τροφή νερό και εφεδρικό ζεστό ρουχισμό και ορειβατικά μποτάκια.
Φροντίστε να έχετε πάντα καύσιμα στο ρεζερβουάρ του οχήματος.
Να είστε συνεπείς στην ώρα της αναχώρησης.
Στον προαύλιο χώρο του ξενώνα στο Μικρολίβαδο θα υπάρχει και διαθέσιμος ιδιωτικός χώρος για σκηνές. (φαγητό, πρωινό στον ξενώνα)
Στον ίδιο χώρο θα έχει στηθεί και καταυλισμός για μικρούς και μεγάλους με άναμα φωτιάς κλπ.

1.ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΟΧΗΜΑ: 70€/ημέρα

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Πλήρως εξοπλισμένο όχημα συνοδείας – υποστήριξης με έμπειρους συνοδούς. Σεμινάρια εκτός δρόμου οδήγησης. Παροχή τεχνικής υποστήριξης. Παροχή συσκευής ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ των οχημάτων. Δορυφορικό τηλέφωνο. Φαρμακείο Α΄ Βοηθειών.Inverter 12v/220 Vac 2000 w. Φάκελος δραστηριότητας που περιλαμβάνει, έντυπο με πληροφορίες και συμβουλές για εκτός δρόμου οδήγηση.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Διαμονή. Καύσιμα. Διόδια. Εξτρα έξοδα πέρα απ’ ότι προαναφέρεται στην τιμή. Φαγητά-δείπνο ρεβεγιόν. Σνακ ή ελαφρύ γεύμα. Καφές, οινοπνευματώδη ποτά, αναψυκτικά.
———————————

2.ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΛΗΡΩΜΑ ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΗΜΑ/ΑΤΟΜΟ 90€/ημέρα με σημείο αναχώρησης ξενώνα Μικρολίβαδο ή Κρανιά

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Μεταφορά από/προς Αθήνα μόνο για συμμετοχή στο 10ήμερο πρόγραμμα.
Για συγκεκριμένες μέρες συμμετοχής στο πρόγραμμα μεταφορά από/προς ξενώνα –ξενοδοχείο, Κρανιά – Μικρολίβαδο.
Καύσιμα.
Διόδια.
Δορυφορικό τηλέφωνο.
Φαρμακείο Α΄ Βοηθειών.
Inverter 12v/220 Vac 2000 w.
Φάκελος δραστηριότητας που περιλαμβάνει πρόγραμμα, έντυπο με πληροφορίες και συμβουλές για εκτός δρόμου οδήγηση.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Διαμονή.
Εξτρα έξοδα πέρα απ’ ότι προαναφέρεται στην τιμή.
Φαγητά-δείπνο ρεβεγιόν.
Σνακ ή ελαφρύ γεύμα.
Καφές, οινοπνευματώδη ποτά, αναψυκτικά.

————————————————————————————————————————–

Η OFF ROAD ADVENTURES σχεδιάζει, διοργανώνει και πραγματοποιεί όλες τις δραστηριότητες για τετρακίνητα οχήματα με τη μέγιστη ασφάλεια και τα αυστηρότερα Ευρωπαϊκά Standards.

Τα οχήματα υποστήριξης είναι εφοδιασμένα με νέου τύπου εξειδικευμένο εξοπλισμό και είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις πλέον δύσκολες συνθήκες, εφόσον χρειαστεί.

Δήλωση συμμετοχής έως 15/12/2018

Ελάχιστος αριθμός οχημάτων: 8

Εκπαιδευτικές ήπιες διαδρομές με αρκετή περιπέτεια σε λάσπη, χιόνι, άμμο, νεροφαγώματα, ποτάμι ανάλογα με την εποχή. Ζήστε μία μοναδική 4×4 εμπειρία με την ασφάλεια και την τεχνογνωσία των έμπειρων εκπαιδευτών που θα βρίσκονται δίπλα σας με το όχημα συνοδείας.
Οι διαδρομές επιπέδου BASIC απευθύνονται σε όσους έχουν οχήματα 4×4 με κοντές σχέσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων (LOW) και εργοστασιακό εξοπλισμό όπως ρεζέρβα, εργοστασιακές δέστρες εμπρός – πίσω.
Τις BASIC ήπιες εξορμήσεις μπορούν να ακολουθήσουν και τα εξοπλισμένα 4×4 που συμμετέχουν και στις ADVANCED χωρίς όμως να διαφοροποιηθεί η διαδρομή για τα συγκεκριμένα οχήματα.

Απαραίτητος εξοπλισμός: 

  • Την εργοστασιακή δέστρα εμπρός και πίσω
  • Ρεζέρβα
  • Ιμάντα ρυμούλκησης με 2 ναυτικά κλειδιά (πιστοποιημένα)

Εκτός από τον ατομικό εξοπλισμό ανάλογα με την εποχή απαραίτητα πάντα είναι:

  • Μποτάκια ορειβατικού τύπου τουλάχιστον 1 ζεύγος.
  • Γαλότσες για την χειμερινή περίοδο
  • Αδιάβροχο επάνω κάτω.
  • 2 Ζεύγη γάντια εργασίας καλής ποιότητας
  • Φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες
protoxronia19
protoxronia19