25.04.2019 – 29.04.2019 Πάσχα στο Όρ Μπέλες και την Λίμνη Κερκίνη.

Ίσως η πιο κατάλληλη εποχή για να επισκεφθούμε τα βόρεια συνορά μας και την συγκεκριμένη τοποθεσία.
Το όρος Μπέλες ή Κερκίνη είναι το φυσικό σύνορο ανάμεσα στην Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Π.Γ.Δ.Μ.

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους από τους ορεινούς όγκους που οριοθετούν τα σύνορα της χώρας μας, το Μπέλες είναι σχετικά απομακρυσμένο με δύσβατους δασικούς δρόμους και οι ανθρώπινες δραστηριότητες αρκετά περιορισμένες με αποτέλεσμα να διατηρείται η άγρια φύση του βουνού.

Η Λίμνη Κερκίνη δημιουργήθηκε το 1932, όταν έγινε το φράγμα άρδευσης στην περιοχή του Λιθότοπου. Θαυμασμό προκαλούν τα παραποτάμια δάση και η ποικιλία των ψαριών που αποτελούν και πηγή εισοδήματος για πολλούς κατοίκους της περιοχής. Η λίμνη τροφοδοτείται με νερό κυρίως από το Στρυμόνα.

Η Κερκίνη προστατεύεται από τη σύμβαση Ραμσάρ και αποτελεί περιοχή του Ευρωπαϊκού Δικτύου «Φύση 2000» ή «Natura 2000». Στην περιοχή της Κερκίνης συναντούμε πολλά είδη θηλαστικών όπως το Τσακάλι το Λύκο, την Αγριόγατα τη Βίδρα, τη Νυφίτσα, το Ζαρκάδι και το Αγριογούρουνο.

Στην περιοχή γύρω από τη λίμνη έχουν καταγραφεί περίπου 300 είδη πουλιών. Ο Αργυροπελεκάνος και η Λαγγόνα που ζουν εκεί είναι μοναδικά στον κόσμο είδη, απειλούμενα με εξαφάνιση. Υπάρχουν και πολλά σπάνια αρπακτικά όπως ο Χρυσαετός, ο Βασιλαετός, ο Πετρίτης, ενώ η περιοχή αποτελεί μοναδικό πεδίο έρευνας σχετικά με τους υγρότοπους και τη διαχείριση τους.

– Πέμπτη η άφιξη στην περιοχή είναι ελεύθερη. Προτεινόμενο ξενοδοχείο Ερωδιός στον Λιθότοπο.

– Παρασκευή μετά το πρωινό αναχώρηση 10:30 για την βορεινή πλευρά της λίμνης.
Περιήγηση με βάρκες στον υδροβιότοπο και τα υπέροχα Φλαμίνγκο που είναι εκεί σταθερά όλο τον χρόνο.
Χώρος ιππασίας βρίσκετε δίπλα στο φράγμα όπου μπορείτε να απολαύσετε μία βόλτα.
Στην συνέχεια λασπομαχίες στην παραλίμνια περιοχή κοντά στο Μανδράκι από περιπετειώδη περάσματα και αχαρτογράφητες διαδρομές. Η πορεία μας θα είναι κυκλική προς το ξενοδοχείο με άφιξη περίπου 17:00.

– Σάββατο μετά το πρωινό αναχώρηση 10:30 για το Οχυρό Ρούπελ. Ξενάγηση 1 ώρα περίπου και στην συνέχεια ανάβαση και στο όχι τόσο γνωστό οχυρό Ιστίμπεη!
Με δυτική πλέον κατεύθυνση και με θέα τον κάμπο των Σερρών, διασχίζουμε το επιβλητικό Μπέλες και τα ατελείωτα οχυρά και φυλάκια από τον πόλεμο του 1940.
Οι διαδρομές ιστορικές, μοναδικές, σύνθετες σε φυσικό περιβάλλον αλλά και γεμάτες περιπέτεια έως αργά το απόγευμα. Επιστροφή ξενοδοχείο περίπου 18:30.
Ανάσταση στην εκκλησία του χωριού και δυνατότητα βραδινού στο ξενοδοχείο

– Κυριακή μετά το πρωινό αναχώρηση 10:30 πορεία για την λίμνη Δοϊράνη. Ανάβαση στο παλιό Τριεθνές διασχίζοντας οροπέδια μαχών και φυλάκια επάνω στην συνοριακή γραμμή. Εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα ψήσουμε στην ύπαιθρο με την συμμετοχή όλων. ( οι προμήθειες θα γίνουν Σάββατο πρωί)
Η διαδρομή θα μας φέρει στην Μακρινίτσα στους πρόποδες του όρους για φαγητό σε ταβέρνα.

– Δευτέρα του Πάσχα αναχώρηση 10:00 με νότια κατεύθυνση προς το Ελληνικό. Διαδρομή διάρκειας 2 ωρών έως την άσφαλτο προς Θεσσαλονίκη.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΑΝΑ ΟΧΗΜΑ : 220€

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Πλήρως εξοπλισμένα οχήματα συνοδείας – υποστήριξης με έμπειρους συνοδούς.
Σεμινάρια εκτός δρόμου οδήγησης αλλά και χρήσης εξοπλισμού.
Παροχή τεχνικής υποστήριξης.
Inverter 12v/220 v.a/c 2000 w.
Ψυγείο για ευπαθή προϊόντα (εαν ζητηθεί).
Παροχή συσκευής UHF ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ των οχημάτων.
Δορυφορικό τηλέφωνο.
Φαρμακείο Α΄Βοηθειών.
Φάκελος δραστηριότητας που περιλαμβάνει πρόγραμμα, δήλωση συμμετοχής, έντυπο με πληροφορίες και
συμβουλές για εκτός δρόμου οδήγηση.
Εφόσον το ζητήσετε, σας παρέχουμε κατάλογο εφοδίων, εξοπλισμού αλλά και έντυπο οδηγιών για ασφαλή
διαβίωση και επιβίωση στη φύση.

—————————————————————————————————————————

Η OFF ROAD ADVENTURES σχεδιάζει, διοργανώνει και πραγματοποιεί όλες τις δραστηριότητες για τετρακίνητα οχήματα με τη μέγιστη ασφάλεια και τα αυστηρότερα Ευρωπαϊκά Standards.

Τα οχήματα υποστήριξης είναι εφοδιασμένα με νέου τύπου εξειδικευμένο εξοπλισμό και είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις πλέον δύσκολες συνθήκες, εφόσον χρειαστεί.

Ημερομηνία λήξης εγγραφών: 05/04/2019

Ελάχιστος αριθμός οχημάτων: 8

Εκπαιδευτικές ήπιες διαδρομές με αρκετή περιπέτεια σε λάσπη, χιόνι, άμμο, νεροφαγώματα, ποτάμι ανάλογα με την εποχή. Ζήστε μία μοναδική 4×4 εμπειρία με την ασφάλεια και την τεχνογνωσία των έμπειρων εκπαιδευτών που θα βρίσκονται δίπλα σας με το όχημα συνοδείας.
Οι διαδρομές επιπέδου BASIC απευθύνονται σε όσους έχουν οχήματα 4×4 με κοντές σχέσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων (LOW) και εργοστασιακό εξοπλισμό όπως ρεζέρβα, εργοστασιακές δέστρες εμπρός – πίσω.
Τις BASIC ήπιες εξορμήσεις μπορούν να ακολουθήσουν και τα εξοπλισμένα 4×4 που συμμετέχουν και στις ADVANCED χωρίς όμως να διαφοροποιηθεί η διαδρομή για τα συγκεκριμένα οχήματα.

Απαραίτητος εξοπλισμός: 

  • Την εργοστασιακή δέστρα εμπρός και πίσω
  • Ρεζέρβα
  • Ιμάντα ρυμούλκησης με 2 ναυτικά κλειδιά (πιστοποιημένα).

Εκτός από τον ατομικό εξοπλισμό ανάλογα με την εποχή απαραίτητα πάντα είναι:

  • Μποτάκια ορειβατικού τύπου τουλάχιστον 1 ζεύγος.
  • Γαλότσες για την χειμερινή περίοδο
  • Αδιάβροχο επάνω κάτω.
  • 2 Ζεύγη γάντια εργασίας καλής ποιότητας
  • Φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες
01
01