28.06.2019 – 30.06.2019 Φαράγγι Πάντα Βρέχει

Στο Φαράγγι Πάντα Βρέχει με επιλογή διαμονής σε ξενώνα ή σκηνή.

Το Πάντα Βρέχει βρίσκεται στη νότια πλευρά της Καλιακούδας και συγκεκριμένα στο φαράγγι που δημιουργείται στην πορεία του Κρικελοπόταμου.

Αποτελεί ένα σπάνιο προορισμό, αφού η μορφολογία του εδάφους είναι τέτοια που δεν επιτρέπει στα αυτοκίνητα να πλησιάσουν, ενώ για να φτάσει ο επισκέπτης στο συγκεκριμένο σημείο χρειάζεται μισή ώρα περίπου πεζοπορία μέσα από το ποτάμι.

Η άφιξη την Παρασκευή στο Κρίκελο είναι ελεύθερη σε ξενώνα της επιλογής σας ή σε προκαθορισμένο σημείο με σκηνές για όσους το επιλέξουν μαζί με το όχημα συνοδείας.

Το σημείο διανυκτέρευσης θα είναι το ίδιο για Παρασκευή και Σάββατο.

Το Σάββατο μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε από την πλατεία του χωριού και ακολουθώντας πορεία δυτική μέσα από τα δάση της Ευρυτανίας θα διασχίσουμε τον Κρικελοπόταμο και θα φτάσουμε στην είσοδο του Πάντα Βρέχει.

Εκεί θα αφήσουμε τα οχήματα μας και θα περπατήσουμε θαυμάζοντας το σπάνιο τοπίο, θα κάνουμε μπάνιο στα βαθιά σημεία του ποταμού και επιστρέφοντας στο πάρκιν θα κάνουμε ελαφρύ γεύμα και ξεκούραση.

Η επιστροφή θα είναι από την επιβλητική Καλιακούδα με off road στο Ρέμα της Ανιάδας και απόγευμα θα επιστρέψουμε στη βάση μας από βατούς χωματόδρομους. Σάββατο βράδυ συνάντηση στην Ταβέρνα της Αντιγόνης.

Την Κυριακή μετά το πρωινό συνάντηση στην πλατεία για να ξεκινήσουμε το off road ανεβαίνοντας στα Κοκκάλια από περιπετειώδεις διαδρομές έως και το πρώτο ανέβασμα προς τα οροπέδια.

Στην συνέχεια θα διασχίσουμε τα πανέμορφα αλπικά λιβάδια της Οξιάς από χωμάτινες διαδρομές ελεγχόμενης δυσκολίας με πανοραμική θέα. Αποκορύφωμα η διαδρομή στην Σαράνταινα στα 1900μ. Η έξοδος θα είναι κοντά στο Γαρδίκι περίπου 15:00.

Μην ξεχάσετε:
– πριν την άφιξη σας στο Κρίκελο, καύσιμα την Παρασκευή στο Νεοχωράκι ή στην Μακρακώμη
– μαγιό πετσέτα.
– κάθισμα.
– και καθημερινά να έχετε μαζί σας ελαφρύ γεύμα και νερό.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΑΝΑ ΟΧΗΜΑ : 170€
ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗΣ ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΗΜΑ: 250€

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Πλήρως εξοπλισμένα οχήματα συνοδείας – υποστήριξης με έμπειρους συνοδούς.
Σεμινάρια εκτός δρόμου οδήγησης αλλά και χρήσης εξοπλισμού.
Παροχή τεχνικής υποστήριξης.
Inverter 12v/220 v.a/c 2000 w.
Ψυγείο για ευπαθή προϊόντα (εαν ζητηθεί).
Παροχή συσκευής UHF ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ των οχημάτων.
Δορυφορικό τηλέφωνο.
Φαρμακείο Α΄Βοηθειών.
Φάκελος δραστηριότητας που περιλαμβάνει πρόγραμμα, δήλωση συμμετοχής, έντυπο με πληροφορίες και
συμβουλές για εκτός δρόμου οδήγηση.
Εφόσον το ζητήσετε, σας παρέχουμε κατάλογο εφοδίων, εξοπλισμού αλλά και έντυπο οδηγιών για ασφαλή
διαβίωση και επιβίωση στη φύση.

—————————————————————————————————————————

Η OFF ROAD ADVENTURES σχεδιάζει, διοργανώνει και πραγματοποιεί όλες τις δραστηριότητες για τετρακίνητα οχήματα με τη μέγιστη ασφάλεια και τα αυστηρότερα Ευρωπαϊκά Standards.

Τα οχήματα υποστήριξης είναι εφοδιασμένα με νέου τύπου εξειδικευμένο εξοπλισμό και είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις πλέον δύσκολες συνθήκες, εφόσον χρειαστεί.

Ημερομηνία λήξης εγγραφών: 20/06/2019

Ελάχιστος αριθμός οχημάτων: 6

Εκπαιδευτικές ήπιες διαδρομές με αρκετή περιπέτεια σε λάσπη, χιόνι, άμμο, νεροφαγώματα, ποτάμι ανάλογα με την εποχή. Ζήστε μία μοναδική 4×4 εμπειρία με την ασφάλεια και την τεχνογνωσία των έμπειρων εκπαιδευτών που θα βρίσκονται δίπλα σας με το όχημα συνοδείας.
Οι διαδρομές επιπέδου BASIC απευθύνονται σε όσους έχουν οχήματα 4×4 με κοντές σχέσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων (LOW) και εργοστασιακό εξοπλισμό όπως ρεζέρβα, εργοστασιακές δέστρες εμπρός – πίσω.
Τις BASIC ήπιες εξορμήσεις μπορούν να ακολουθήσουν και τα εξοπλισμένα 4×4 που συμμετέχουν και στις ADVANCED χωρίς όμως να διαφοροποιηθεί η διαδρομή για τα συγκεκριμένα οχήματα.

Απαραίτητος εξοπλισμός: 

  • Την εργοστασιακή δέστρα εμπρός και πίσω
  • Ρεζέρβα
  • Ιμάντα ρυμούλκησης με 2 ναυτικά κλειδιά (πιστοποιημένα).

Εκτός από τον ατομικό εξοπλισμό ανάλογα με την εποχή απαραίτητα πάντα είναι:

  • Μποτάκια ορειβατικού τύπου τουλάχιστον 1 ζεύγος.
  • Γαλότσες για την χειμερινή περίοδο
  • Αδιάβροχο επάνω κάτω.
  • 2 Ζεύγη γάντια εργασίας καλής ποιότητας
  • Φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες
dsc_0186-3
dsc_0186-3